OVA DJECA ZASLUŽUJU PAŽNJU: Mali ambasadori Republike Srpske i Bijeljine treniraju tu pored vas, pridružite im se u Akademcu

Na jučerašnjem takmičenju, najmasovnijem do sada, "KUP BOSNE I HERCEGOVINE ZA CICIBANE", zvaničnom takmičenju ASBiH na nivou cijele BiH, uz odličnu tehničku organizaciu Ak "Vlasenica", atletičari AK Akademac u ovoj uzrasnoj kategoriji ostvarili su veoma zapažen uspjeh.

OVA DJECA ZASLUŽUJU PAŽNJU: Mali ambasadori Republike Srpske i Bijeljine treniraju tu pored vas, pridružite im se u Akademcu
FOTO: Ustupljena fotografija

Rekli bismo ako ne najveći, jer će ih biti sigurno još, onda sigurno najznačajniji u skorijoj atletskoj istoriji grada Bijeljina. TEKST SE NASTAVLJA NAKON VIDEO OGLASA

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Atletičari gradskog Atletskog kluba Akademac pod dirigentskom palicom trenera Miodraga Miše Marjanovića od juče su aktuelni vicešampioni u kupu BiH za 2023 godinu.

Osvojili su na ovom prestižnom takmičenju ukupno osam medalja, tri zlatne, jednu srebrnu i četiri bronzane.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

-Ponosno kažemo da smo drugi u BiH i prvi iz Republike Srpske u ovoj uzraznoj kategoriji, u kategoriji/uzrastu koji je najmasovniji u ateletici, što daje naročitu težinu i značaj ovom uspjehu, kažu u Akademcu.

Najuspješnija takmičarka bila je Anđela Radenković osvojivši 1. mjesto na 60m, 2. mjesto na 200m i treće mjesto u štafeti 4x100m. 

Državno pobjedničko postolje ponovo je po ko zna koji put za redom posjetio nepobjedivi Zoran Zoka Blagojević, osvojivši 1. mjesto na 600m i najsjajnije odličje, istrčavši 16 sekundi brže od drugoplasiranog takmičara.

Zlatnom medaljom ovog lijepog takmičarskog popodneva okitio se i Pavle Savić, osvojivši 1. mjesto u trci na 200m, ostvarivši lični rekord u veoma jakoj konkurenciji u kojoj je učestvovalo preko 35 trkača iz cijele BiH.

U bacačkim disciplinama, Akademac i grad Bijeljinu predstavljali su Luka Krstić, koji je osvojio 3. mjesto u disciplini kugla i Stefana Tubić osvojivši 3. mjesto, u disciplini vortex.

U štafetnim trkama osvojene su dvije medalje - muška štafeta 2. mjesto, srebrna medalja (Zoran Blagojević, Miloš Jefić, Pavle Savić i Sergej Kulišić) i ženska štafeta 3. mjesto, bronzana medalja (Jovana Todorović, Stefana Tubić, Anđela Radenković i Milica Kulišić).

-Napominjemo da je na takmičenju učestvovalo 290 takmičara iz 24 atletska kluba iz cijele BiH, a naši atletičari su bili najuspješniji klub iz Republike Srpske osvojivši drugo mjesto u ukupnom plasmanu te su postali vicešampioni kupa BiH za 2023. godinu. Zahvalnost na stručnoj, konsultativnoj i svakoj drugoj pomoći cijenjenom Dragomir Čabrilo. Posebnu zahvalnost na promociji atletike i ovaj put dugujemo našim sponzorima Doo Monting montaža Bijeljina i ZU Specijalistički centar "Kuća Zdravlja" Bijeljina bez čije finansijske podrške ne bismo bili u prilici na ovakav reprezentativan način predstaviti naše rezultate i nas Grad Bijeljinu, dodaju iz Akademca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA