OVA DJECA ZASLUŽUJU PAŽNJU: Mali ambasadori Republike Srpske i Bijeljine treniraju tu pored vas, pridružite im se u Akademcu

Na jučerašnjem takmičenju, najmasovnijem do sada, "KUP BOSNE I HERCEGOVINE ZA CICIBANE", zvaničnom takmičenju ASBiH na nivou cijele BiH, uz odličnu tehničku organizaciu Ak "Vlasenica", atletičari AK Akademac u ovoj uzrasnoj kategoriji ostvarili su veoma zapažen uspjeh.

OVA DJECA ZASLUŽUJU PAŽNJU: Mali ambasadori Republike Srpske i Bijeljine treniraju tu pored vas, pridružite im se u Akademcu
FOTO: Ustupljena fotografija

Rekli bismo ako ne najveći, jer će ih biti sigurno još, onda sigurno najznačajniji u skorijoj atletskoj istoriji grada Bijeljina.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Atletičari gradskog Atletskog kluba Akademac pod dirigentskom palicom trenera Miodraga Miše Marjanovića od juče su aktuelni vicešampioni u kupu BiH za 2023 godinu.

Osvojili su na ovom prestižnom takmičenju ukupno osam medalja, tri zlatne, jednu srebrnu i četiri bronzane.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

-Ponosno kažemo da smo drugi u BiH i prvi iz Republike Srpske u ovoj uzraznoj kategoriji, u kategoriji/uzrastu koji je najmasovniji u ateletici, što daje naročitu težinu i značaj ovom uspjehu, kažu u Akademcu.

Najuspješnija takmičarka bila je Anđela Radenković osvojivši 1. mjesto na 60m, 2. mjesto na 200m i treće mjesto u štafeti 4x100m. 

Državno pobjedničko postolje ponovo je po ko zna koji put za redom posjetio nepobjedivi Zoran Zoka Blagojević, osvojivši 1. mjesto na 600m i najsjajnije odličje, istrčavši 16 sekundi brže od drugoplasiranog takmičara.

Zlatnom medaljom ovog lijepog takmičarskog popodneva okitio se i Pavle Savić, osvojivši 1. mjesto u trci na 200m, ostvarivši lični rekord u veoma jakoj konkurenciji u kojoj je učestvovalo preko 35 trkača iz cijele BiH.

U bacačkim disciplinama, Akademac i grad Bijeljinu predstavljali su Luka Krstić, koji je osvojio 3. mjesto u disciplini kugla i Stefana Tubić osvojivši 3. mjesto, u disciplini vortex.

U štafetnim trkama osvojene su dvije medalje - muška štafeta 2. mjesto, srebrna medalja (Zoran Blagojević, Miloš Jefić, Pavle Savić i Sergej Kulišić) i ženska štafeta 3. mjesto, bronzana medalja (Jovana Todorović, Stefana Tubić, Anđela Radenković i Milica Kulišić).

-Napominjemo da je na takmičenju učestvovalo 290 takmičara iz 24 atletska kluba iz cijele BiH, a naši atletičari su bili najuspješniji klub iz Republike Srpske osvojivši drugo mjesto u ukupnom plasmanu te su postali vicešampioni kupa BiH za 2023. godinu. Zahvalnost na stručnoj, konsultativnoj i svakoj drugoj pomoći cijenjenom Dragomir Čabrilo. Posebnu zahvalnost na promociji atletike i ovaj put dugujemo našim sponzorima Doo Monting montaža Bijeljina i ZU Specijalistički centar "Kuća Zdravlja" Bijeljina bez čije finansijske podrške ne bismo bili u prilici na ovakav reprezentativan način predstaviti naše rezultate i nas Grad Bijeljinu, dodaju iz Akademca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA