Raspoređen veliki broj pripadnika Kfora: Zaposleni probili kordon ispred opštine Zvečan, policija tzv. Kosova upotrijebila suzavac

Kosovska policija je ispred opštine Zvečan iskoristila suzavac protiv zaposlenih u lokalnoj samoupravi, koje su prethodno pripadnici KFOR propustili.

Raspoređen veliki broj pripadnika Kfora: Zaposleni probili kordon ispred opštine Zvečan, policija tzv. Kosova upotrijebila suzavac
FOTO: ERKIN KEÇI/ANADOLIJA

Snage KFOR sa vojnicima naoružanim dugim cijevima i opremom za razbijanje demonstracija su od jutros raspoređene ispred i oko zgrade lokalne samouprave u Zvečanu. TEKST SE NASTAVLJA NAKON VIDEO OGLASA

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Predstavnici Srpske liste Goran Rakić, Igor Simić i Dragiša Milović stigli su u Zvečan.

Zaposleni probili prvi kordon, zaustavila ih policija koja je iskoristila suzavac

Zaposleni u lokalnoj samoupravi u Zvečanu probili su prvi kordon Kforovih vojnika, niko ih nije zaustavljao.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Došli su do zgrade opštine, pokušali da uđu, ali policija ih je zaustavila na samom ulazu i u više pokušaja da se probiju unutar zgrade policija je iskoristila suzavac.

Okupljeni su oko zgrade opštine, u neposrednoj blizini, a policija je na samom ulazu uspostavila kordon od specijalnih pripadnika opremljenih opremom za razbijanje demonstracija.

Na samom ulazu u zgradu su i dalje pripadnici specijalnih snaga policije u blindiranim vozilima, piše RTS.

Policija je specijalne snage rasporedila na svim većim raskrsnicama na sjeveru KiM.

Situacija je napeta. Škole ne rade, a službenici lokalnih samouprava se spremaju na posao iako je nejasno da li će moći da uđu u zgrade.

Situacija je napeta od ranog jutra u svim mjestima na sjeveru KiM zbog neuobičajeno velikog broja pripadnika policije i Kfora.

U petak je, nakon pokušaja građana sa sjevera KiM da spriječe policiju da uđe u opštinske prostorije u Zvečanu, Zubinom Potoku i Leposaviću, došlo do sukoba, u kojima je policija upotrebila suzavac, dimne i šok bombe.

Povrijeđeno je više Srba, a Kosovska policija je ušla u opštinske zgrade i u njih uvela albanske gradonačelnike.

Na sjeveru KiM od danas je obustavljena nastava u svim osnovnim i srednjim školama, kao i vrtićima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA