"Marš časti" Ljubiše Petrovića: Danas koračamo za sportsku dvoranu u Bijeljini

"Priča o izgradnji sportske dvorane u Bijeljini, stara je, pa minimum jednu deceniju. Bez obzira na to, najveći krivac što Bijeljina nema sportsku dvoranu sam naravno ja, jer najlakše je okriviti jednu osobu za sve ono što nije urađeno u prethodnim decenijama", naveo je na svom FB profilu gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović, koji se već šest dana pješke kreće ka Banja Luci u “Maršu časti za ozdravljenje Republike Srpske”

"Marš časti" Ljubiše Petrovića: Danas koračamo za sportsku dvoranu u Bijeljini

"Po stupanju na dužnost vjerovali ili ne nisam zatekao ni započet projekat za sportsku dvoranu. U normalnim uslovima početak svega je izrada projekta, jer bez projekta se ne može graditi, sem u našoj zemlji, ali to je drugi padež. Izrada projekta za bijeljinsku sportsku dvoranu počela je prošle godine, završena je ove godine u martu, trenutno radimo na reviziji projekta i u fazi smo dobijanja građevinske dozvole. Sve legalistički, sporo, ali po zakonu, jer računam da je to jedino ispravno. Od ranije podignutih kreditnih sredstava za dvoranu je izdvojeno oko milion maraka, koje će biti iskorišćene za tu namjenu, za prvu fazu izgradnje očekujem da negdje u julu bude raspisana javna nabavka. Međutim da bi dvorana bila završena biće potrebno još minimum 5 miliona (čekamo reviziju projekta i ispitivanje tržišta), jer trenutna okvirna procjena troškova je 6 miliona maraka. I tako sa jedne strane dok Bijeljina izrađuje projekat, raspisuje javnu nabavku, sa druge strane u Banjaluci sve ide vrlo brzo. Nesposobnost VS sposobnost? Pitanje je sada... U Banjaluci su faze izrade projekta i raspisivanja javne nabavke uspješno preskočene, ne znamo kako, neko će tu izvući deblji kraj... Novi "sistem" rada...", navodi gradonačelnik Bijeljine. TEKST SE NASTAVLJA NAKON VIDEO OGLASA

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Petrović kaže da ono što građane Srpske boli je što se njihov novac troši nekontrolisano i što ih niko ništa ne pita, a milioni nestaju.

"Projekat otvorene teniske dvorane i održavanja ATP turnira stajao je građane čistu siću - 50 miliona maraka. Nameću se dva pitanja, da li je zaista toliko sve koštalo, i ako jeste da li nam je to bio prioritet", napisao je Petrović.

Prvi čovjek Bijeljine navodi da bi za 50 miliona maraka Grad Bijeljina mogao uraditi sljedeće:

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

- Sportsku dvoranu i to savremeno opremljenu

- Završetak koridora/Ulice Stefana Dečanskog (vodovodno-kanalizacioni radovi, putna infrastruktura sa zelenim pojasom)

- Kompletnu rekonstrukciju Račanske ulice (vodovodno-kanalizacioni radovi, putna infrastruktura sa zelenim pojasom)

- Uređenje naselja Knez Ivo od Semberije

- Završetak Vatrogasnog doma

-  Završetak Tehničkih radionica

- Kompletnu rekonstrukciju desetine škola

- Obnovu na desetine domova kulture

- Izgradnju parking garaže

- Izgradnju geotermalne elektrane

- Asfaltiranje na desetine kilometara makadamskih puteva

"Mi danas koračamo za sportsku dvoranu u Bijeljini, jer i Bijeljina ima mnogo uspješnih sportista, znate Bijeljinci su prvaci u odbojci u državi, atletičari, džudisti i bokseri nižu svjetske uspjehe, pa i u Bijeljini žive djeca kojoj je potreban prostor za trening. Mi smo skromni, ne tražimo za našu dvoranu 50 miliona, mi ćemo se snaći sa 5 miliona. I naglašavamo da nećemo da se slikamo ni sa kim, ali ste vi koji vladate republičkim budžetom dužni da budžet ulažete u sve gradove i opštine. Danas pišemo Otvoreno pismo Ministrici porodice, omladine i sporta Republike Srpske, gospođi Selmi Čabrić.Do odgovora ministrice tabanamo i danas, prelazimo kilometre, za našu Bijeljinu, za našu Srpsku, za našu djecu! I da, ovo je početak borbe, nećemo odustati tako lako! Aktuelna vlast nema prava da se ponaša kabadahijski i diktatorski, novac koji imate u republičkom budžetu je narodni novac, a ne vaša svojina ili nasledstvo", poručio je gradonačelnik Ljubiša Petrović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA