Predstavljena knjiga "Naša priča – jedna legenda"

U bijeljinskom Muzeju Semberije večeras je predstavljena knjiga "Naša priča – jedna legenda", posvećena pukovniku Prve majevičke brigade Milanu Joviću.

Predstavljena knjiga "Naša priča – jedna legenda"

Urednik i autor jednog od sedam tekstova koji čine knjigu Slobodan Marković rekao je da je knjiga napisana kao dug saboraca prema Milanu Joviću, te da sadrži sedam sjećanja na njega.

"Jović je jedan izuzetan oficir, čovjek koji se trudio da od boraca koji su to silom postali stvori čestite borce, koji znaju da cijene protivnika ali i da brane svoje", rekao je Marković.

Marković je rekao da ova knjiga predstavlja istinito sjećanje o ratu i da ona nikome ne prijeti, samo su u njoj zabilježene uspomene na izuzetnog čovjeka, komandanta i junaka kakav je bio Jović.

Na promociji su o knjizi govorili autori: Pero Despotović, Savo Milićević, Ratko Đurković, Bojo Mitrović, Todor Mićić i Slobodan Marković.

Pukovnik Milan Jović rođen je 5. juna 1951. godine u Donjoj Trnovi. Po završetku vojne akademije službovao je u više mjesta bivše Jugoslavije.

Zbog izuzetnih rezultata u radu, Jović je nosilac mnogih priznanja među kojima su i Medaljon za vojne zasluge /1976/, Orden Narodne armije sa zlatnom zvijezdom /1979/, Orden za vojne zasluge sa zlatnim mačevima /1990/, Orden zasluga za narod /1991/ i posthumno Orden Nemanjića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA