Generalna direktorica m:tela odgovorila na otvoreno pismo gradonačelnika Bijeljine

Nakon što je gradonačelnik Bijeljine, Ljubiša Petrović uputio otvoreno pismo generalnoj direktorici kompanije M:tel, Jeleni Trivan u kojem pohvaljuje društveno odgovoran rad ovog preduzeća, ali i navodi da se u ovim akcijama zaobilazi drugi najveći grad u Republici Srpskoj, odlučili smo da odgovorimo činjenicama.

Generalna direktorica m:tela odgovorila na otvoreno pismo gradonačelnika Bijeljine

Stoga, generalna direktorica Trivan, u svom odgovoru objašnjava na koji način kompanija m:tel pomaže zajednici u kojoj posluje naglašavajući da smo tokom ulaganja u kulturu, sport, obrazovanje i privredu sistemski pomagali sve sredine u Republici Srpskoj, pa tako i Bijeljinu. TEKST SE NASTAVLJA NAKON VIDEO OGLASA

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Poštovani gradonačelniče,

Drago nam je da ste prepoznali i pohvalili činjenicu da je m:tel zasigurno društveno najodgovornija kompanija u Republici Srpskoj, a možda i čitavoj BiH, koja je postala oslonac mnogim stubovima društva, poput kulture, obrazovanja, sporta.

Sve svoje aktivnosti, a posebno one društveno odgovorne, definisali smo prema potrebama zajednice, a ne prema geografskim, političkim ili nacionalnim odrednicama. Posljednjih godinu dana akcijom „Niste sami" svu svoju pažnju usmjerili smo ka srpskim povratničkim sredinama koje za razliku od većine drugih imaju elementarne egzistencijalne probleme.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Drago nam je da možemo razgovarati o tome da li su svi dobili dovoljno podrške koju kroz sve godine postojanja pruža kompanija m:tel. Ali, mislimo da u fokusu ipak treba da bude društvena odgovornost onih koji ne daju ništa zajednici, a ne kritika onima koji daju najviše.

Istine radi, moramo da kažemo da je naša najveća investicija bila upravo u Bijeljini, firma „Telrad" i veliki dio naših prihoda i dalje se slijeva u ovaj grad. Velika humanitarna akcija „Sa Tamarom u akciji" provedena je u saradnji sa gradskom upravom Bijeljine. Pored toga, pomažemo fakultete u Bijeljini, organizujemo podršku poslovnoj zajednici, učestvujemo u procesu digitalizacije privrede. Ne znamo da li je to dovoljno, ali je sigurno da smo rijetki, ako ne i jedini koji sistematski pomažu sve sredine u Republici Srpskoj i to ćemo nastaviti.

A do sada smo uložili preko 30 miliona KM u kulturu i sport Republike Srpske, te ostvarili donacije u vrijednosti preko 5,5 miliona KM.

Ako imate prijedlog za saradnju mi smo otvoreni za to i hvala vam što ste nam javno pružili priliku da podsjetimo javnost na sve ono što činimo u nadi da će ovo podstaći i druge privrednike na takvo odgovorno ponašanje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA