Dodik: EU nikada ne daje sredstva džabe

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik izjavio je da EU nikada ne daje sredstva džabe, navodeći da se uvodi nova praksa da se blokiraju sredstva koja su ranije odobrena i zarađena.

Dodik: EU nikada ne daje sredstva džabe
FOTO: Srna

"Što se tiče sredstava od EU, kada vam nešto odobre, ništa niste dobili džabe. To su sredstva koja su dogovorena za ranije projekte, koji su realizovani. Uvodi se nova praksa u kojoj za prethodno, zbog nečega budućeg, nešto blokiraju", izjavio je Dodik na konferenciji za novinare u Mostaru, odgovarajući na pitanja da li će sredstva iz EU biti odblokirana. TEKST SE NASTAVLJA NAKON VIDEO OGLASA

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Dodik je podsjetio da je i ministar spoljnih poslova u Savjetu ministara Elmedin Konaković govorio javno o tome.

Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović izjavio je da nijedan projekat iz BiH ne može biti blokiran zato što je to neko procijenio izvana, jer se time blokira čitav proces.

Čović je rekao da je ključno pitanje da se sredstva iz EU odblokiraju.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

On je naveo da se o toj temi nedavno razgovaralo i sa evropskim komesarom za proširenje EU Oliverom Varheljijem.

"Čini mi se da u tom dijelu lagano dolazimo do razumijevanja i da će se, ako mi budemo slali ovakve poruke iz BiH, i taj proces otvoriti. Poruke koje su nam ovih dana dolazile iz EU jeste jedna potpuno nova dinamika, ali mi moramo odrediti ljude koji će koordinisati prema EU, kao i teme", naglasio je Čović nakon sastanka lidera SNSD-a Milorada Dodika, HDZ-a Dragana Čovića, SDP-a Nermina Nikšića, kao i stranačkih delegacija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA