Ako dobijete poziv sa nepoznatog stranog broja na Vocapu ne javljajte se

Sve veći broj ljudi prijavljuje da dobijaju neočekivane pozive na Vocapu sa stranih brojeva.

Ako dobijete poziv sa nepoznatog stranog broja na Vocapu ne javljajte se
FOTO: TECHNOLOGY GYAN/YOUTUBE/SCREENSHOT

Ovi pozivi mogu biti dio prevara pa je od ključne važnosti da budete oprezni i brzo reagujete kako biste se zaštitili. Evo šta bi trebalo uraditi ako dobijete takve pozive ili poruke. TEKST SE NASTAVLJA NAKON VIDEO OGLASA

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Ne javljajte se i ne odgovarajte: Kada dobijete poziv sa međunarodnog broja koji ne prepoznajete, preporučljivo je da se ne javljate i ne odgovarate porukom. Kontakt sa nepoznatim pozivaocima može da vas izloži riziku da postanete žrtva prevare ili neovlašćenog pristupa vašim ličnim podacima.

Blokirajte broj: Koristite funkciju blokiranja dostupnu na Vocapu da biste spriječili dalje pozive ili poruke sa tog broja. Blokiranjem broja više nećete imati neželjenu komunikaciju sa pozivaocem.

Prijavite i označite broj: Vocap korisnicima pruža opciju da prijave i označe sumnjive ili neželjene pozive ili poruke. Koristite ovu funkciju da obavestite Vocap o tome. Prijavljivanje broja može pomoći platformi da preduzme odgovarajuće mere i spriječi slične pojave.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Budite oprezni sa ličnim podacima: Izbjegavajte dijeljenje ličnih ili osjetljivih informacija sa nepoznatim pozivaocima, posebno ako vas zovu iz inostranstva. Prevaranti mogu pokušati da izvuku lične podatke ili finansijske informacije pod maskom legitimnog razgovora.

Budite u toku i edukujte se: Informišite se o najnovijim prevarama koje ciljaju na korisnike Vocapa, kao i o taktikama koje prevaranti koriste da biste prepoznali i izbjegli potencijalne prijetnje. Redovno provjeravajte pouzdane izvore tražeći informacije o novim prevarama i savjete o zaštiti na mreži.

Vocap aktivno radi na poboljšanju bezbjednosnih mjera i sprečavanju prevara. Međutim, korisnici takođe moraju preuzeti odgovornost za sopstvenu bezbjednost i biti oprezni dok koriste platformu.

Prateći navedene mjere predostrožnosti, možete svesti na minimum rizik da postanete žrtva prevare ili neovlašćenog pristupa vašim ličnim podacima, piše sajt Informacija.rs.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA