Šta najviše nervira ljude na Balkanu, a šta ostale Evropljane: Burek u centru pažnje!

Karta Evrope koja prikazuje šta stanovnike pojedinih država nervira postala je viralna!

Šta najviše nervira ljude na Balkanu, a šta ostale Evropljane: Burek u centru pažnje!
FOTO: SHUTTERSTOCK/INSTAGRAM/PRINTSCREEN/DALMATIAN.MAPPER

Sjećate li se mape Evrope koja je objavljena na Fejsbuk stranici "sigmagfx", a koja je sadržala rečenice koje će najlakše iznervirati ljude iz određenih zemalja? Tada je pisalo da strani državljani Srbe mogu najlakše da iznerviraju ako kažu da je "Nikola Tesla bio Hrvat", a Slovence, Hrvate ili Makedonce konstatacijom da su "alpski, katolički i južni Srbi". TEKST SE NASTAVLJA NAKON VIDEO OGLASA

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Sada je na Instagram profilu "dalmatian.mapper" osvanula karta Evrope koja prikazuje šta stanovnike pojedinih država nervira. "Kako iznervirati Evropljane? Molim vas da se ne uvrijedite s ovom kartom, jer je u pitanju samo šala", napisao je administrator stranice.

Prema ovoj mapi, Hrvate nervira spominjanje Jugoslavije, a Sloveniju kada je pomiješate sa Slovačkom. Crnogorcima smeta poistovjećivanje sa Srbima, dok je na području Bosne i Hercegovine naslikan burek. Mnogi nisu uspjeli da shvate zašto je na tom mjestu burek, a onda je administrator objasnio. "Za Bosnu i Hercegovinu je burek sa sirom", napisao je i dodao:

"Oni misle da je burek samo sa mesom, pa ako u Sarajevu kažete - burek sa sirom, u problemu ste", našalio se, a drugi su dodali kako tako nije samo u Sarajevu, nego u čitavoj zemlji. Ono što je zanimljivo kada je Srbija u pitanju, najviše pažnje privukao je jedan komentar: "Srbija ostaje Srbija". Podsjetimo, stranci su objavili i vodič pod nazivom "Kako osvojiti Srpkinje?" koji je izazvao mnogo komentara!

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA