Mađarska policija unosi promjene na prelazu Reske, putnici će se dijeliti prema državljanstvu

Radi ubrzanja prelaska mađarske granice, na najvećem graničnom prelazu Reske, koji se graniči sa Horgošem, mađarska policija će od 5. do 26. juna raspoređivati putnike u kolovozne trake za kontrolu prema državljanstvu putnika.

Mađarska policija unosi promjene na prelazu Reske, putnici će se dijeliti prema državljanstvu

To znači da će vozači putničkih vozila, prema svjetlosnoj signalizaciji na prelazu, birati ulazno-izlazne terminale prema tome da li imaju pasoš Evropske unije ili su državljani zemalja van Unije. TEKST SE NASTAVLJA NAKON VIDEO OGLASA

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Mađarska policija to objašnjava različitim procedurama provjera i graničnih kontrola na koje ih obavezuju međunarodni ugovori.

Saobraćaj na graničnom prelazu Reske će biti djelimično izmijenjen u skladu sa ovom odlukom, te se putnicima savjetuje da prate postavljene znakove i upustva policajaca i graničara.

- Redovno preispitujemo efikasnost procedura prelaska granice i smanjenje čekanja smatramo prioritetom. Ovo je eksperimentalni period, a ako se pokaže da doprinosi efikasnijem prelasku granice, moguće da će se primjenjivati trajno - navode u mađarskoj policiji, prenosi RTRS.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA