Selekcija Srbije u basketu 3x3 odbranila titulu svjetskog šampiona

Muška reprezentacija Srbije u basketu 3x3 odbranila je titulu svjetskog šampiona, pošto je u finalu Svjetskog prvenstva u Beču pobijedila selekciju Sjedinjenih Američkih Država rezultatom 21:19.

Selekcija Srbije u basketu 3x3 odbranila titulu svjetskog šampiona
FOTO: KSS

Srbija je do šestog zlata u istoriji SP juče stigla poslije velikog preokreta u finišu meča. TEKST SE NASTAVLJA NAKON VIDEO OGLASA

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Selekcija SAD je vodila 19:15, ali je Srbija preokretom stigla do trijumfa i odbranila titulu osvojenu prošle godine u Antverpenu.

Za Srbiju su igrali Dejan Majstorović, Marko Branković, Mihailo Vasić i Strahinja Stojačić.

Srpska selekcija je imala veliku podršku navijača sa tribina u Beču, a po završetku meča čule su se srpske pjesme, a između ostalih i "Marš na Drinu".

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Ovo je šesto zlato za Srbiju na SP. Basket selekcija Srbije je u istoriji SP osvojila i jednu srebrnu medalju i jedno četvrto mjesto.

Bronzu je osvojila selekcija Letonije, koja je pobijedila Brazil 22:12. Svi osvajači medalja sa SP izborili su plasman u kvalifikacije za turnir za Olimpijske igre u Parizu naredne godine.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić čestitao je večeras reprezentativcima Srbije u basketu 3x3 osvajanje titule prvaka svijeta.

"Srdačne čestitke našim basketašima na svetskom zlatu! Srbija je ponosna na vašu majstorsku borbu i veličanstveni uspeh! Bravo, momci", napisao je Vučić na svom Tviter nalogu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA