Crnadak upitao premijera zašto Srpska plaća kamatu 6,1 odsto, a FBiH 3,8 odsto

Republika Srpska ide u novo zaduženje u iznosu od 210 miliona КM, a kamatna stopa koju će plaćati narednih pet godina po ovom zaduženju je čak 6,1 odsto.

Crnadak upitao premijera zašto Srpska plaća kamatu 6,1 odsto, a FBiH 3,8 odsto

Rekao je ovo šef Кluba poslanika PDP na današnjoj sjednici Narodne skupštine Republike Srpske Igor Crnadak koji je zamolio premijera Radovana Viškovića da objasni zašto je kamata ovako visoka, s obzirom na činjenicu da je prije dvadesetak dana na sarajevskoj berzi Vlada FBiH prodala obveznice sa rokom otplate od sedam godina i to po kamatnoj stopi 3,8 odsto. TEKST SE NASTAVLJA NAKON VIDEO OGLASA

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

– Razlika je ogromna i molim da objasnite zašto Republika Srpska plaća kamatu 6,1 odsto za svoja zaduženja, a bukvalno u istoj državi, u isto vrijeme FBiH plaća 3,8 odsto – pitao je Crnadak.

Nakon što je Višković potvrdio tačnost iznesenih podataka, Crnadak je istakao da je time potvrdio i ono što PDP godinama tvrdi, da ne postoji visok nivo povjerenja prema Republici Srpskoj, prema sposobnosti da vraća kredite i sveukupnoj stabilnosti.

– Pogledajte na iznos od 210 miliona КM kakva je situacija kada plaćate kamatu 6,1 odsto, a kakva kada plaćate 3,8 odsto. A da ne govorim o tome i ne podgrijavam stare priče da je to zapravo novac nekih tajkuna bliskih vašoj Vladi, pa čak i nekih ljudi iz samog vrha vlasti, koji ovako ubacuju svoj novac i zarađuju na leđima Republike Srpske – rekao je Crnadak.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

  • 02:00

    9°C
  • 05:00

    9°C
  • 08:00

    11°C
Umjereno oblačno
Vodostaji rijeka u Semberiji
Drina Radalj

142 cm

Promjena: 0cm

Sava Jamena

312 cm

Promjena: 0cm

Podaci ažurirani: 26. Apr 2024. 19:00

BDBOX oglasi SVI OGLASI