Poslanici nastavljaju rad raspravom o izmjenama Zakona o srednjem obrazovanju

Narodna skupština Republike Srpske nastaviće danas zasjedanje raspravom o Prijedlogu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o srednjem obrazovanju i vaspitanju, koji je pred poslanicima po hitnom postupku.

Poslanici nastavljaju rad raspravom o izmjenama Zakona o srednjem obrazovanju
FOTO: Arhiva

Pomoćnik ministra prosvjete i kulture Jasmina Boloban rekla je sinoć da se ovim zakonskim aktom podstiče karijerni razvoj učenika, jasnije definiše sistem dualnog obrazovanja i propisuje osnivanje Srednje škole unutrašnjih poslova. TEKST SE NASTAVLJA NAKON VIDEO OGLASA

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Predloženim aktom propisano je da Srednja škola unutrašnjih poslova može biti osnovana u sastavu Ministarstva unutrašnjih poslova kao stručna tehnička škola.

Rad Srednje škole unutrašnjih poslova organizuje se u skladu sa propisima kojima se uređuje oblast policije i unutrašnjih poslova.

Poslanici će danas razmatrati i Prijedlog zakon o izmjenama i dopunama Zakona o izvršenju krivičnih i prekršajnih sankcija Republike Srpske.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Poslanici su juče razmotrili prijedlog Rezolucije o zaštiti Srba na Kosovu i o teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije u kojoj se pozdravlja pravo Srbije da brani opstanak srpskog naroda na Kosovu i Metohiji ukoliko se kosovski Albanci i njihove vlasti odluče za upotrebu nasilja.

Predsjednik Narodne skupštine Nenad Stevandić rekao je da je predložena rezolucija o zaštiti Srba na Kosovu i Metohiji i o teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije veoma dobro izbalansirana i da će biti poslata u UN.

"Strategija je da nikad ne odustanemo i da se, bez obzira na pritiske i francusko-njemački plan, ne potpiše ništa što remeti naše vlasništvo na Kosovu prema Rezoluciji 1244", rekao je Stevandić.

Stevandić je naveo da je rezolucija u skladu sa dokumentima koji su u vezi sa Briselskim sporazumom i formiranjem Zajednice srpskih opština, na čemu će Srbija i svi njeni prijatelji insistirati.

Narodna skupština juče je razmotrila i Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o policiji i unutrašnjim poslovima po hitnom postupku.

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Siniša Karan rekao je da se navedenim aktom stvara zakonski okvir i uređuju pitanja neophodna za obavljanje srednjoškolskog obrazovanja i vaspitanja u okviru Srednje škole unutrašnjih poslova, pri resornom ministarstvu.

Nastavak sjednice zakazan je za 10.00 časova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA