Ispred opština na sjeveru KiM i danas počelo okupljanje građana (VIDEO)

Srbi i danas nastavljaju miran protest ispred zgrade opštine Zvečan i Leposaviću.

Ispred opština na sjeveru KiM i danas počelo okupljanje građana (VIDEO)
FOTO: Screenshot

Od upada specijalnih jedinica policije u prostorije opština Zvečan, Zubin Potok i Leposavić prošlo je 13 dana, a danas je deseti dan protesta mještana Zvečana koji žele da se specijalne jedinice povuku sa sjevera Kosova i da se radnicima opštine omogući nesmetan povratak na njihova radna mjesta. TEKST SE NASTAVLJA NAKON VIDEO OGLASA

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Građani zahtjevaju i puštanje iz pritvora dvojice uhapšenih Srba Dušana Obrenovića i Radoša Petrovića. Radnici ove opštine su se i jutros potpisali u evidenciju rada. Specijalne jedinice kosovske policije se i dalje nalaze unutar opštinske zgrade, dok su vojnici KFOR raspoređeni ispred.

Pripadnici KFOR prije dva dana su djelimično uklonili bodljikavu žicu koja se nalazila na glavnoj ulici koja vodi do zgrade opštine i ispred koje je najveći broj okupljenih građana, dok je na ulici ostala metalna ograda koja razdvaja građane od pripadnika Kfora. Žica je ostala na sporednim prilazima zgradi. I mještani Leposavića i danas su nastavili miran protest.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Oni zahtjevaju da se specijalne jedinice kosovske policije povuku sa sjevera, dok se novopostavljeni gradonačelnik Ljuljzim Hetemi nalazi u opštinskoj zgradi koju nije napuštao od prošlog ponedjeljka.

Na platou ispred opštine u obruču bodljikave žice jutros su vojnici italijanskog KFOR uz brojna vozila i vozila specijalnih jedinica kosovske policije.

Mještani Leposavića i danas će sportskim aktivnostima poslati poruku da žele mir i normalan život, piše Blic.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA