Srbi za Srbe: Na donatorskoj večeri u Bijeljini prikupljeno 24.100 KM za adaptaciju porodične kuće FOTO

Na donatorskoj večeri u Bijeljini organizacije Srbi za Srbe prije događaja i na događaju prikupljeno je 24.100 KM od potrebnih 40.000 KM za adaptaciju kuće porodice Krstić-Marinković iz Bijeljine koja ima troje djece i živi uz velike zdravstvene i finansijske poteškoće.

Srbi za Srbe: Na donatorskoj večeri u Bijeljini prikupljeno 24.100 KM za adaptaciju porodične kuće FOTO
FOTO: Bijeljina danas

Drugoj donatorskoj večeri u Republici Srpskoj više od 80 gostiju u Bijeljini odazvalo se pozivu ove humanitarne organizacije da prisustvom i donacijama pomogne ovoj porodici, saopšteno je iz Humanitarne organizacija "Srbi za Srbe", koja očekuje određeni broj uplata i u narednim danima. TEKST SE NASTAVLJA NAKON VIDEO OGLASA

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Na humanitarnoj aukciji licitirana je ikona Majke Božije Trojeručice iz manastira Hilandar i dres reprezentativca Srbije Luke Jovića.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Izvještaj sa tačnim podacima biće objavljen na sajtu www.srbizasrbe.org.

Program je otvoren blagoslovom oca Velislava Mišure i pozdravnom riječju domaćina
Vladimira Sarića i predsjednika Organizacije u Republici Srpskoj Saše Vignjevića, nakon čega je pušten film u kojem su prikazani ostvareni rezultati Humanitarne organizacije Srbi za Srbe u prethodnih 18 godina.

Za zabavni dio večeri bili su zaduženi ansambl "Fenečki biseri" i bend "Stara priča".

Osim Trebinja i Bijeljine, Humanitarna organizacija Srbi za Srbe ove godine održaće
donatorske večeri i u Beogradu 13. juna, 20. juna Čačku i 12. septembra u Novom Sadu.

Ova organizacija postoji od 2005. godine i do danas su uspjeli da pomognu više od 3.200 porodica sa više od 15.000 djece.

Do sada je prikupljeno gotovo 24 miliona KM donacija, dok su samo u prethodnoj godini prikupili više od šest miliona KM.

Iza njih je rekordna godina kada je riječ o pomoći i isporučenim donacijama u Republici Srpskoj - ukupna vrijednost isporučene pomoći u 2022. godini iznosila je više od 1.300.000 KM, pomogli su 17 porodica sa 85 djece, isporučili pomoć za četiri doma zdravlja, dva vrtića, jednu osnovnu školu i Narodnu kuhinju Eparhije zahumsko-hercegovačke i primorske u Trebinju.

Donatorska veče u Bijeljini održana je u utorak.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA