Jokić razbio Majami, još dvije pobjede do prstena!

Nikola Jokić i Džamal Marej su dominirali i doveli su Denver do pobjede nad Majamijem u gostima. Sada je 2:1 u seriji za Denver.

Jokić razbio Majami, još dvije pobjede do prstena!
FOTO: PROFIMEDIA

Srpski košarkaš Nikola Jokić i njegovi Denver Nagetsi pobijedili su Majami u trećoj utakmici NBA finala 109:94 (24:24, 29:24, 29:20, 27:26) i sada vode 2:1 u seriji! Denver je tako odmah vratio "brejk" i ponovo ima kontrolu nad serijom, a ukoliko do kraja budu igrali ovako, nema nikakve sumnje da će prvi put u istoriji osvojiti šampionski prsten pošto su to apsolutno zaslužili po svemu prikazanom do sada. TEKST SE NASTAVLJA NAKON VIDEO OGLASA

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Denver će ostati u Majamiju i četvrtu utakmicu serije igrati u noći petak na subotu, a u slučaju pobjede - vratiće se na svoj teren (nedjelja na ponedjeljak) i tamo će probati da dođu do završetka serije u pet mečeva, ujedno i do velikog slavlja sa navijačima. Odbrojavanje je počelo i sad teško da će neko zaustaviti euforiju...

Nikola Jokić je odigrao još jednu utakmicu iz kategorije "monstruoznih" pošto je susret završio sa tripl-dablom, nikad viđenim u plej-ofu NBA lige. Na kraju je imao 32 poena, 21 skok i deset skokova, što je samo još jedan dokaz da je apsolutno najbolji igrač u NBA ligi. Šutirao je iznad 50 odsto (12/21), imao dvije blokade i na kraju "samo" tri izgubljene lopte.

Lijepo ga je pratio i njegov saigrač Džamal Marej koji je takođe imao tripl-dabl: 34 poena, deset skokova i deset asistencija. Interesantno, Jokić i Marej su prvi "duo igrača" ikada koji je u NBA finalu uspio da dođe do tripl-dablova. Tu nije kraj rekordima pošto je Jokić prvi košarkaš ikada koji je imao tripl-dabl u NBA finalu sa više od 30 poena, 20 skokova i deset asistencija.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Kristijan Braun je dodao 15 poena (7/8 iz igre), Aron Gordon je imao lijep učinak od 11 poena, deset skokova i pet asistencija, dok opet nigdje nije bilo Majkla Portera - dva poena (1/7 iz igre) i sedam skokova.

Na drugoj strani Džimi Batler je imao 28 poena, a Bem Adebajo je bio vrlo dobar sa 22 poena (7/21) i 17 skokova. Svi ostali igrači "uloge" u Majamiju bili su ispod prosjeka i danas nije bilo Martina, Vinsenta ili Robinsona koji bi podigli ekipu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

20°

  • 17:00

    20°C
  • 20:00

    18°C
  • 23:00

    15°C
Umjereno oblačno
Vodostaji rijeka u Semberiji
Drina Radalj

106 cm

Promjena: 0cm

Sava Jamena

313 cm

Promjena: 0cm

Podaci ažurirani: 26. Apr 2024. 14:00

BDBOX oglasi SVI OGLASI