Povrijeđeni Jokić odveo Denver na korak od sna

Košarkaši Denvera stigli su do treće pobjede u finalnoj seriji protiv Majamija (108:95) i sada im nedostaje samo jedan korak do titule koju ova franšiza nikada nije osvojila.

Povrijeđeni Jokić odveo Denver na korak od sna
FOTO: RHONA WISE/EPA

Ponovo je sjajan bio Nikola Jokić koji je meč završio sa 23 poena i 12 skokova, a najbolju utakmicu u seriji imali su Eron Gordon sa 27 poena i Brus Braun sa 21. Džamal Marej je upisao 15 uz 12 asistencija. TEKST SE NASTAVLJA NAKON VIDEO OGLASA

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

U tvrdom meču u kojem je prevagu donijela odbrana Nagetsa vidljivo je bilo da je ovaj tim trenutno najkvalitetniji na svijetu i da samo nekim čudom može ostati bez prstena. Iako je prvo poluvrijeme bilo neizvjesno (55:51) nekako je mogao da se stekne utisak da će gosti u jednom trenutku prelomiti meč. Imao je Majk Meloun dosta raspoloženih igrača pa nisu samo konce vukli Jokić i Marej. Gordon je bio fantastičan i to u trenucima kada je Jokić izvrnuo zglob krajem prve dionice i morao da napusti igru. Gordon je preuzeo ulogu lidera i pokazao širinu Denvera.

Jokić se „pojavio“ onda kada je bilo najpotrebnije za svoj tim – na početku trećeg perioda. Majami je pokušavao, ali je Somborac sa nekoliko sjajnih rijepenja odbio nalete, kao što je to učinio i nešto kasnije kada su domaći stigli na -7. Sa pet poena u nizu Jokić je trasirao put ka trećem trijumfu svog tima i doveo ga na korak od sna.

Kod Majamija je glavnu riječ kao po običaju vodio Džimi Batler sa 25 poena, a pratili su ga Bem Adebajo sa 18, odnosno Kajl Lauri, Dankan Robinson i Kevin Lav sa po 12 poena. Ipak, to je bilo premalo za Hit koji će u Denveru pokušati da produži seriju, ali prema do sada viđenom Denver je vrlo blizu naslova.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Peti meč na programu je u noći između ponedjeljka i utorka (2.30 časova) po našem vremenu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA