Bojan Šapurić zamijenio Čavića na čelu NDP-a

Bojan Šapurić izabran je danas za predsjednika Narodnog demokratskog pokreta (NDP) na Izbornoj skupštini stranke u Banjaluci.

Bojan Šapurić zamijenio Čavića na čelu NDP-a

Šapurić je podsjetio da NDP proslavlja i 10 godina postojanja, kao i da su na današnjoj skupštini izabrani i članovi Glavnog odbora, te programske i statutarne izmjene. TEKST SE NASTAVLJA NAKON VIDEO OGLASA

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

On je istakao da NDP ostaje pri dosadašnjim političkim stavovima koji se odnose na očuvanje dejtonske Republike Srpske i njenih ustavnih nadležnosti.

“Pitanje imovine Republike Srpske za nas je riješeno, iako je od bošnjačkih političkih struktura stavljeno pod veliki pritisak. Imovina Republike Srpske pripada isključivo Srpskoj i njenim stanovnicima”, rekao je novoizabrani predsjednik NDP-a.

Šapurić smatra da je potrebno pratiti globalna politička kretanja, kao i da se zvanične politike provode zajedno sa Srbijom.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

On je naveo da je NDP protiv prodaje prirodnih bogatstava koje posjeduje Republika Srpska, kao i da će ova stranka u narednom periodu pokazati svoju jačinu.

“U sljedeće četiri godine NDP će izaći sam na izbore i pokazati ono što najbolje može”, dodao je Šapurić.

Bivši predsjednik NDP-a Dragan Čavić poručio je da je došlo vrijeme da se rukovodstvo stranke prepusti mlađim generacijama.

“Vjerujem da će novoizabrano rukovodstvo odoljeti svim izazovima ovog vremena i imaće podršku starijih članova. NDP je u proteklim godinama đelovao politički otvoreno i iskreno”, zaključio je Čavić.

Čavić je u decembru prošle godine podnio neopozivu ostavku na funkciju predsjednika NDP-a, a za vršioca dužnosti jednoglasno je izabran tadašnji potpredsjednik stranke Bojan Šapurić iz Trebinja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

10°

  • 02:00

    10°C
  • 05:00

    9°C
  • 08:00

    12°C
Umjereno oblačno
Vodostaji rijeka u Semberiji
Drina Radalj

141 cm

Promjena: 0cm

Sava Jamena

312 cm

Promjena: 0cm

Podaci ažurirani: 26. Apr 2024. 19:00

BDBOX oglasi SVI OGLASI