Muzičko takmičenje u Bijeljini

Na Slobomir P Univerzitetu (SPU) u Bijeljini, koncertom studenata Akademije umjetnosti počelo je Drugo Međunarodno muzičko takmičenje iz disciplina klavir solo i klavirski duo.

Muzičko takmičenje u Bijeljini

Ovogodišnje takmičenje sinoć je okupilo oko 140 učesnika iz 36 različitih muzičkih škola i akademija iz Srbije i BiH.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Učesnici su, prema godištu rođenja ili godinama studija, podijeljeni u sedam kategorija koje će u tri takmičarska dana ocjenjivati žiri sastavljen od najuglednijih pedagoga i pijanista. Rektorka SPU Desanka Trakilović rekla je da će učesnici sigurno ostaviti trag na ovom takmičenju i da će ga napustiti sa ostvarenim dobrim kontaktima koji će im značiti u daljem radu.

Dekanka Akademije umjetnosti SPU Aleksandra Radosavljević istakla je da je misija ovog takmičenja davanje prilike mladim pijanistima da pronađu svoj umjetnički put.

"Njihova svrha je praćenje i otkrivanje izuzetno talentovanih učenika kroz njihovu koncertnu djelatnost, kao i pedagoška razmjena iskustava", rekla je Radosavljevićeva i dodala da je zbog toga takmičenje korisno kako za učenike tako i za nastavnike.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Ona je pozvala sve ljubitelje klasične muzike da prisustvuju takmičenju i sa njima podijele radost muziciranja i umjetničkog stvaranja. Drugo Međunarodno muzičko takmičenje, koje organizuje Slobomir P Univerzitet, trajaće do 22. maja.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA