Osnovci u posjeti bijeljinskim obrazovnim institucijama

Oko 50 najboljih učenika iz tri bratunačke osnovne škole posjetilo je danas nekoliko obrazovnih institucija u Bijeljini, u okviru projekta "Obrazovanje za održivi razvoj na zapadnom Balkanu".

Osnovci u posjeti bijeljinskim obrazovnim institucijama

Učenici Osnovne škole "Petar Kočić" iz bratunačkog sela Kravice, "Vuk Karadžić" i "Branko Radičević" iz Bratunca posjetili su u Bijeljini Osnovnu školu "Vuk Karadžić", Gimnaziju "Filip Višnjić", Slobomir P univerzitet, Banju Dvorovi i Narodni muzej.

Direktor Osnovne škole "Branko Radičević", koja je nosilac projekta, Jovan Nikolić rekao je da ova posjeta predstavlja nagradu za učenike osmih i devetih razreda koji su učestvovali u programu "Mladi naučnici" i pokazali veliko znanje iz oblasti prirodnih nauka.

"Ovo je nagrada za naše učenike koji imaju afinitete prema hemiji i fizici, ali i podsticaj da se u budućnosti opredijele za bavljenje prirodnim naukama", rekao je Nikolić Srni.

Željka Jakovljević sa Slobomir P univerziteta rekla je da su se učenici danas upoznali o sistemu funkcionisanja nastave, kabinetima, savremenoj opremi, kao i o načinu rada i funkcionisanja nastave na ovom univerzitetu.

"Na ovaj način učenici su uspjeli da zakorače u svijet koji je pred njima, i da se bolje upoznaju sa načinom funkcionisanja visokoobrazovne institucije", istakla je Jakovljevićeva.

Osnovci iz Bratunca otputovaće sljedećeg petka u Banjaluku, gdje će posjetiti Sajam nauke, kao i dvije srednje škole i Prirodno - matematički fakultet.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA