Neophodna stabilna vlast

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić rekao je da je neophodno konstituisati stabilnu političku vlast u Skupštini grada, čemu će se pristupiti za dan ili dva, nakon što budu objavljeni zvanični rezultati lokalnih izbora.

Neophodna stabilna vlast

"Nakon toga možemo krenuti u formiranje vlasti sa onima koji su dobili mandate", rekao je Mićić na prvoj konferenciji za novinare nakon lokalnih izbora.

On je dodao da će već sutra biti završen prvi krug konsultacija sa svim političkim subjektima, te da je prvo razgovarano sa strankama sa kojima je postojao sporazum o podršci kandidatu za gradonačelnika.

"Tu, otprilike, imamo dogovor da formiramo vlast, a tek ćemo da vidimo kako opozicione stranke - Socijalistička partija i SNSD vide buduću vlast u gradskoj Skupštini. Želimo da imamo stabilnu skupštinsku većinu i stabilnu vlast koja će biti garant političkog, ali i ekonomskog napretka", rekao je Mićić, te dodao da su do sada provedeni opšti razgovori, a da će u drugom krugu biti precizirani.

Mićić je rekao da je nastavak izgradnje kanalizacionog sistema prioritet, ali da će se raditi i na realizaciji toplifikacije grada korištenjem geotermalne vode, na dovođenju gasa u Bijeljinu, završetku gradskog groblja, kao i na premještanju autobuske stanice.

Gradonačelnik Bijeljine najavio je da će 7. novembra biti potpisan ugovor o projektu izgradnje i stavljanja u funkciju sistema za prečišćavanje otpadnih voda.

"Rok za završetak je 18 mjeseci, a sredstva su uglavnom iz donacija", rekao je Mićić.

Komentarišući pitanje blokade računa grada Bijeljina, Mićić je rekao da ne postoji nikakva logika da grad u čijoj nadležnosti nije škola treba da plaća obaveze prema njoj.

"Ako je škola u državnoj nadležnosti, kao i što je preduzeće `Orao`, onda nema potreba da grad plaća ikakvu nadoknadu za zemlju. Da sam u situaciji da treba dati zemlju, iako nisam donio prethodnu odluku, za preduzeće koje zapošljava više od 400 radnika i koje je nosilac privrednog razvoja, donio bih je i pomogao bih", rekao je Mićić.

Poljoprivredno-medicinska škola u Bijeljini naplatila je od grada 670.000 KM po sudskoj presudi za četiri hektara oduzetog zemljišta koje je 1996. godine ustupljeno Vazduhoplovnom zavodu "Orao".

Račun grada je zbog isplate, po ovoj presudi, bio blokiran od 23. oktobra do 1. novembra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA