Kapitacija - najbolji sistem zdravstvene zaštite

Delegacija Ljekarske komore Vojvodine danas je tokom posjete Domu zdravlja Bijeljina istakla da je sistem kapitacije, koji u Republici Srpskoj postoji već četiri godine, najbolji sistem zdravstvene zaštite.

Kapitacija - najbolji sistem zdravstvene zaštite

Predsjednik Izvršnog odbora Ljekarske komore Vojvodina Zoran Bulatović rekao je da se kapitaciona formula veoma dobro primjenjuje u bijeljinskom Domu zdravlja, te da je time nivo zdravstvene zaštite podignut na viši nivo.

"Imamo saznanja da je Dom zdravlja Bijeljina najorganizovanija i najbolja ustanova koja pruža usluge primarne zdravstvene zaštite u Republici Srpskoj i zato smo došli da od njih naučimo sve što bismo mogli da uvedemo u naš rad, a što bi bilo od koristi pacijentima i ljekarima u Srbiji", rekao je Bulatović na konferenciji za novinare.

Član Odbra za stručna pitanja u Ljekarskoj komori Vojvodine Vasa Petrović istakao je da je sistem kapitacije i sistem funkcionisanja zdravstvene zaštite u Republici Srpskoj najrealniji u odnosu na iznos sredstava i obim sadržaja i usluga koje pruža svojim korisnicima.

"Danas smo u posjeti bijeljinskom Domu zdravlja da bismo naučili kako taj model funkcioniše i kako bismo pokušali da ga primenimo i kod nas radi poboljšanja kvaliteta zdravstvene zaštite", rekao je Petrović.

Petrović, koji je i direktor Doma zdravlja u Inđiji, rekao je da je saradnja između ovog i bijeljinskog Doma zdravlja veoma dobra, te da Republika Srpska traba da bude zadovoljna kvalitetom zdravstvene zaštite u Bijeljini.

Kapitacija je način plaćanja primarne zdravstvene djelatnosti prema broju lica koja su izabrala pojedinog ljekara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA