Brojni učesnici umjetničke kolonije

U Drugoj međunarodnoj umjetničkoj koloniji "Bijeljina- Brodac" za četiri dana učestvovalo je 70 umjetnika iz BiH i regiona, a do zatvaranja kolonije 28. maja očekuje se veliki broj radova koji će biti predstavljeni u bijeljinskoj Galeriji umjetnosti.

Brojni učesnici umjetničke kolonije

- Osim domaćih umjetnika, učestvuju i brojni gosti iz Srbije, Rusije, Ukrajine, Mađarske, Bugarske, Makedonije, Crne Gore i Hrvatske, rekao je direktor Turističke organizacije Bijeljina Simo Laketić.

Prema njegovim riječima, da sada su uspunjeni svi planirani zadaci tri osnovna cilja Kolonije - upoznavanje učesnika sa turističkim potencijalom Semberije, stvarnje umjetničkih vrijednosti i vaspitno-obrazovni rad sa djecom.

Umjetnici su se tokom četiri dana trajanja Kolonije družili sa djecom iz Šida i Bugarske, a sutra će se slikarima pridružiti i bijeljinski osnovci i srednjoškolci.

Laketić je izrazio uvjerenje da će umjetnici po povratku u svoje zemlje prenijeti pozitivne utiske o Semberiji, te da će biti obezbijeđena sredstva za zajednički zbornik radova nakon održavanja Kolonije.

Druga međunarodna umjetnička kolonija "Bijeljina-Brodac" koju organizuje bijeljinska TO biće zatvorena u subotu, 28. maja, izložbom radova umjetnika u Galeriji umjetnosti.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA