Izmislili tešku bolest, pa od prikupljene pomoći kupili Golf VII

U Hrvatskoj je podignuta optužnica protiv Roberta Matalina (37) i njegove djevojke Doris Gregorine (22) koja ih tereti da su lažima o Robertovoj bolesti od ljudi izvukli velik novac.

Izmislili tešku bolest, pa od prikupljene pomoći kupili Golf VII
FOTO: NOVA TV / screenshot

Riječ je o poznatom slučaju iz 2018. godine u kojem je Doris pokrenula humanitarnu akciju prikupljanja pomoći za Roberta. Dvojac je izmislio da Robert boluje od leukemije i da mu treba 770.000 kuna za presađivanje koštane srži. TEKST SE NASTAVLJA NAKON VIDEO OGLASA

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Na tu priču nasjele su stotine ljudi, poduzeća i ustanova. Novac je uplatio i poznati fudbaler Vedran Ćorluka, ukupno 35.000 kuna, Zlatko Dalić se pridružio s 3000 kuna, a bili su tu i Marko Grubnić te druge poznate osobe i preduzetnici.

Istraga je pokazala kako su ukupno prikupili oko 31.000 evra te tim novcem kupili novi automobil – VW Golf sedmicu, piše Danica. Potvrdio je to odbornik u njihovoj Opštini Dubravica, mjestu na samoj hrvatsko-mađarskoj granici. On ih je na benzinskoj zatekao s tim automobilom i zaključio: “Pa oni nigdje odmotavati.

Robert i Doris tokom istrage su se branili šutnjom. Dokaže li im se krivica, sav novac moraće vratiti donatorima kojih ima gotovo hiljadu.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

24°

Umjereno oblačno
 • 02:00

  Kiša
  24°C
 • 05:00

  Umjereno oblačno
  23°C
 • 08:00

  Umjereno oblačno
  24°C
Umjereno oblačno
Vodostaji rijeka u Semberiji
Drina Radalj

91 cm

Promjena: 0cm

Sava Jamena

197 cm

Promjena: 0cm

Podaci ažurirani: 18. Jul 2024. 19:00

BDBOX oglasi SVI OGLASI