U Gradskom parku održana promocija teniskog kluba "AS" FOTO

Danas je u Gradskom parku u Bijeljini, održana promocija teniskog kluba "AS".

U Gradskom parku održana promocija teniskog kluba "AS" FOTO

Sportska aktivnost je trajala dva sata, od 14 do 16 časova. TEKST SE NASTAVLJA NAKON VIDEO OGLASA

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

"Naši najmlađi članovi grada su uživali u tenisu, ali i u raznim igricama, preprekama i poligonima. Djeca su stekla kroz zabavu i osmijeh neko novo iskustvo, zabavila se, sklopila nova prijateljstva i naučila mnogo toga. Zahvaljujemo se ispred kluba, svim članovima Tk "AS", roditeljima i građanima grada Bijeljina, na pruženoj podršci u današnjoj promociji, poručili su iz kluba.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Miroslav Škorić, predsjednik UO teniskog kluba ,,AS" kaže da u gotovo tri decenije postojanja, klub radi na afirmaciji i promovisanju ,,bijelog sporta" među djecom i omladinom.

"U proteklim godinama entuzijasti kluba su u značajnoj mjeri dali doprinos na izgradnji infrastrukture neophodne za normalno funkcionisanje ovog sporta. Mi smo gradski klub, koji iz budžeta Grada dobija sredstva na godišnjem nivou i ona nam puno znače. Međutim, neophodna su nam dodatna sredstva za dalju izgradnju infrastrukture: zimska hala, tereni sa vjestačkom podlogom kao i sanacija postojećih objekata i uređenje platoa unutar kluba. Nadamo se da ćemo u narednoj godini u saradnji sa Gradskom upravom uspjeti da se u budžetu grada planiraju sredstva za ove namjene. U klubu u imamo angažovane licencirane trenere koji uspješno rade sa djecom polaznicima teniske škole, ali i sa mladim takmčarima. Na terenima kluba je takođe organizovan i rekreativni tenis za seniore kojih je značajan broj", rekao je Škorić.

Katarina Stević, trener Teniskog kluba "AS" istakla je da se tenisom bavi već 13 godina.

"Postizala sam značajne rezultate, bila sam dvostruki prvak Bosne i Hercegovine, kao i reprezentativac BiH. Sada imam 20 godina i nisam dugo razmišljala, šta ću raditi nakon srednje škole. Tu su bile razne opcije, između ostalog je bilo da studije i treniranje nastavim u drugom gradu, čak državi. Odlučila sam da ostanem u svom rodnom gradu Bijeljini, da upišem fakultet koji sam i željela, i da znanje koje imam prenesem mališanima, na najbolji mogući način što mogu. Želim da im pričam o svom takmičarskom iskustvu, da ih pored osnova tenisa naučim kako da kroz sport postanu kulturni, obrazovani mladi ljudi, da nauče da se nose sa porazom, da prije svega poštuju sebe, ali i protivnika koji se nalazi sa druge strane mreže. Takođe je u našem timu i moja sestra Snežana, koja se trenutno nalazi u Americi, ali uskoro nam se opet priključuje", navela je Katarina.

Biljana Dobrosavljević, trener Teniskog kluba "AS" navela je da klub broji preko 60 članova koji su trenutno u aktivnom trenažnom procesu. Među njima imaju uspješnih takmičara i takmičarki u svim uzrasnim kategorijama.

"Danas je jedan od naših takmičara, Miloš Petković, osvojio prvo mjesto na turniru u Novom Sadu u konkurenciji do 10 god. Jedan od najvećih problema sa kojim se borimo već godinama je zimska sezona jer nemamo dovoljno novčanih sredstava za podizanje balon sale koja iziskuje ogromne finansijske troškove, pa smo prinuđeni da se snalazimo i iznajmljujemo prostor. Pored mene u klubu rade lincecirani treneri Siniša Lazić, Snežana Stević i Katarina Stević. Još jednom pozivamo sve zainteresovane mališane, da nam se pridruže, jer obećavamo da će osnove tenisa naučiti kroz zabavu i osmijeh", poručila je Biljana Dobrosavljević, trener Teniskog kluba "AS" Bijeljina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA