Višković: Utvrditi tekst opšteg kolektivnog ugovora

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković naglasio je tokom sastanka sa predstavnicima Saveza sindikata, Unije poslodavaca i Privredne komore da je od velike važnosti da se u predstojećem, pregovaračkom procesu utvrdi tekst opšteg kolektivnog ugovora kako bi se dogovorena rješenja mogla implementirati u dokumente ekonomske politike i budžeta za 2024. godinu.

Višković: Utvrditi tekst opšteg kolektivnog ugovora

Višković je u razgovoru sa predsjednicima Saveza sindikata Rankom Mišić, Unije poslodavaca Sašom Trivićem i Privredne komore Perom Ćorićem pozvao sve aktere socijalnog dijaloga da predlože svoje članove u radnu grupu za izradu opšteg kolektivnog ugovora, na čijem će čelu, u ime Vlade, biti ministar rada i boračko invalidske zaštite Danijel Egić, saopšteno je iz Biroa Vlade za odnose sa javnošću. TEKST SE NASTAVLJA NAKON VIDEO OGLASA

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Premijer Srpske je apelovao da svi učesnici dijaloga daju svoj doprinos da se dođe do prihvatljivog i održivog rješenja koje bi moglo da se implementira u praksi i poboljša ukupni poslovni ambijent u Republici Srpskoj.

U saopštenju se navodi da su svi učesnici sastanka izrazili spremnost da putem delegiranih predstavnika učestvuju u radu radne grupe koja bi trebala da predloži rješenje u najboljem interesu Republike Srpske, kao i zaposlenih i poslodavaca.

Sastanku su prisustvovali i ministar Egić, kao i predstavnici Inspektorata, Poreske uprave i Ministarstva finansija Republike Srpske.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA