Širi se lista kopača, stiže DNK rudara mafije

Najmanje devet osoba učestvovalo je u obijanju depoa Višeg suda u Podgorici i krađi dokaza.

Širi se lista kopača, stiže DNK rudara mafije
FOTO: Vlada Crne Gore

Kako saznaju nezvanično "Vijesti" iz više izvora, to nije konačan spisak sumnjivaca na čijoj identifikaciji istražitelji rade. TEKST SE NASTAVLJA NAKON VIDEO OGLASA

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

U tome će im, kako vjeruju, pomoći prvi preliminarni rezultati vještačenja tragova izuzetih tokom uviđaja, koji bi trebalo da stignu iz danilovgradskog Forenzičkog centra.

Među analizama koje se očekuju su i one bioloških tragova rudara mafije. To će im, tvrde izvori iz istrage, pomoći da putem međunarodne pravne pomoći potvrde identitet šestoro osumnjičenih za kopanje tunela i pripremanje terena.

U međuvremenu, policijski inspektori pregledaju na stotine sati snimaka sa nadzornih kamera, kako bi precizno utvrdili da li su se i s kim sastajali u danima kada su pripremali upad u prostoriju u kojoj se čuvaju dokazi za najteža krivična djela.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Provala u sudski depo otkrivena je 11. septembra, kada su nadležni vjerovali da je neko samo ispreturao dokaze. U prvim satima, dok je još trajao uviđaj u obijenom depou i popis spisa i dokaza, otkriveno je da su lopovi u depo ušli podzemnim prolazom, dugim bar 30 metara, koji je iskopan od stana u suterenu u Njegoševoj ulici broj 12, do sudskog depoa.

Naknadno je utvrđeno da su se kopači interesovali za predmete u kojima su dokazi protiv šefova i članova organizovanih kriminalnih grupa, dominantno za one u kojima je prvooptuženi Slobodan Kašćelan.

Istražiteljima bi to trebalo da pomogne da putem međunarodne pravne pomoći potvrde identitet šestoro osumnjičenih za kopanje tunela do depoa Višeg suda, prenose podgoričke !Viejsti".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA