Vozači na mukama, nabavka u toku: TAG uređaji stižu za mjesec

  • BiH
  • 19. Sep 2023.

Vozači u Srpskoj već dva mjeseca ne mogu kupiti uređaj za elektronsku naplatu putarine (TAG), a u “Autoputevima Republike Srpske” uvjeravaju da će ovaj problem biti riješen za mjesec dana, jer je u toku procedura za njihovu nabavku.

Vozači na mukama, nabavka u toku: TAG uređaji stižu za mjesec

Vozači u Srpskoj s nestrpljenjem očekuju da TAG uređaji ponovo budu u prodaji, jer na taj način izbjegavaju čekanje na naplatnim kućicama. TEKST SE NASTAVLJA NAKON VIDEO OGLASA

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Jedan od njih je i Dalibor Pantić iz Banjaluke.

- Svaki vikend putujem autoputem kroz Republiku Srpsku zbog posla i htio sam da kupim TAG kako bih uštedio i vrijeme i novac, ali posljednjih mjesec i po dana kad god sam pitao na naplatnim kućicama rekli su da ih nema u prodaji - rekao je Pantić.

Isti problem muči i Darka Mišića iz Kozarske Dubice koji često putuje pa mu je taj vid naplate isplativ, jer osim novca štedi i vrijeme.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Vršilac dužnosti izvršnog direktora za ekonomsko-finansijske poslove u preduzeću “Autoputevi Republike Srpske” Miroslav Bajić potvrdio je za “Glas” da trenutno nema TAG uređaja na stanju.

- Prodali smo sve uređaje koje smo imali i istina je da ih nema za kupiti, a novi su trenutno u nabavci i očekujemo da će nabavka biti završena kroz mjesec dana - rekao je Bajić.

Dodao je da se cijene neće mijenjati.

- Sam uređaj košta 40 KM i tako će i ostati, a vjerovatno ćemo uskoro imati i jednu akciju na njih - kazao je Bajić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA