Šansu za ozdravljenje dobilo 627 djece

Fond solidarnosti za dijagnostiku i liječenje oboljenja, stanja i povreda djece u inostranstvu "Duša djece" za nepunih šest godina postojanja finasirao je liječenje za 627 mališana iz Srpske za šta je izdvojeno više od 35 miliona maraka.

Šansu za ozdravljenje dobilo 627 djece
FOTO: Glas Srpske

Samo u ovoj godini zahvaljujući Fondu solidarnosti 172 djece je dobilo šansu za ozdravljenje,što je prema riječima direktorice Fodna solidarsnosti Jasminke Vučković najveća brojka u odnosu na prethodne godine.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Ona je istakla da su u ovoj godini pripremili novi Pravilnik sa izmjenama i dopunama pravilnika o načinu, postupku,obliku, obimu i rokovima korisćenja sredstava kojima se pojednostavljuju procedure odobravanja novca za liječenje u inostranstvu.

- Tokom pandemija virusa korona osvjestili smo problem putnih i troškova smještaja u inostranstvu i tada smo donijeli odluku o refundiranju tih troškova.

Ukidanjen vanredne situacije prestala je mogućnost refunacije a bili smo svjesni da to pitaje moramo urediti i da imamo prostora. Pa smo krenuli u izmjenu pravilnika prema kojem je sada omogućena refunacija troškova- rekla je Vučkovićeva i dodala da su u novom pravilnikom izbacili i dio administrativnih procedura koje su bespotrebno opterećivale roditelje djece kojima je neophodno liječenje i dijagnostika.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA