KK „UNSU“: Vujić Mia Milica kadetska prvakinja BiH – Gavrilović Marija bronzana

U subotu, prvog dana Državnog prvenstva u Bugojnu za kadete, juniore i U21 seniore „UNSU“ i grad Bijeljina dobili su novu kadetsku karate prvakinju Bosne i Hercegovine.

KK „UNSU“: Vujić Mia Milica kadetska prvakinja BiH – Gavrilović Marija bronzana

Mia Milica Vujić kao debitantkinja prelaskom iz U14 konkurencije u kadetsku, u najmasovnijoj kategoriji na ovogodišnjem prvenstvu na briljantan način osvojila je zlatnu medalju.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

- Nakon što je bila slobodna u prvom kolu, u narednih pet Mia Milica je pokazala zavidan nivo forme, te rezultat napornih priprema tokom cijelog ljeta. Ističemo da je ovim uspjehom objedinila ovogodišnju U14 titulu državne prvakinje sa kadetskom. Ovo je njen ukupno četvrti u nizu naslov državne prvakinje čime pokazuje kontinuitet dobrog rada i vidljivog i konstantnog napredovanja. Uz balkanske medalje i nedavnu bronzu sa WKF Svjetske karate 1 lige za mlade u Poreču, te sve gore pomenute naslove Mia Milica definitvno ispisuje nove stranice uspjeha ženskog karate sporta u Bijeljini ali i Republici Srpskoj, navodi se u saopštenju KK "UNSU".

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Pored Milice, u istoj kategoriji nastupala je i kadetkinja Marija Gavrilović, koja je odlukom o diskvaifikaciji posle vođstva zaustavljena u četvrtfinalu.

- Marija je još jednom pokazala kvalitet i iskustvo jer se kroz naredna dva meča u repasažu uspjela izboriti za 3 mjesto i bronzanu medalju, a time i mjesto na postolju sa klubskom koleginicom Miom Milicom. Pomenutom spornom odlukom smo možda spriječeni da još jednom vidimo naše finale u ovoj kategoriji. Ne žalimo se, sobzirom na pomenuto i još neke okolnosti u kojima su naši takmičari nastupali na ovom Prvenstvu. U Katama je nastupala i takođe debitovala kao kadetkinja naša najbolja katašica Milica Mijić kojoj je 0,2 boda odvojilo od eventualne borbe za medalje. U svakom slučaju Mijićeva je prikazala napredak i ono što se ovaj put očekivalo od nje.", naveode iz Unsu-a.

U muškoj konkurenciji kadeta nastupali su Ivan Knežević i Vukašin Tripunović, ali su ostali bez značajnijeg plasmana.

- Treba reći da su obojica naših takmičara imali povrede i bolove pri nastupima i da su time bili spriječeni prikazati više. Oni će imati priliku u oktobru mjesecu da sve poprave, dodali su iz kluba.

Takmičare bijeljinskog karate kluba u odsustvu glavnog trenera predvodila je Jelena Tripunović licencirani trener KSRS i KSBiH.

- Kao klub, prezadovojni smo nastupima i rezultatima naših takmičara. Od četiri zlatne medalje u borbama koje su stigle u Republiku Srpsku jedna je naša, što dovoljno govori o našem radu pa i kontinuitetu, ali i težini osvajanja zlatnih medalja na prvenstvu BiH. Nastavljamo da se spremamo za još jedan izborni (bodovni) državni turnir u oktobru mjesecu u Banja Luci kada ćemo sumirati ostvarene rezultate i evemtualne plasmane na međunarodnu scenu, a sigurni smo da će ih biti, navodi se u saopštenju karate kluba "UNSU".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA