Vozač školskog autobusa zlostavljao tri maloljetne učenice, suđen na 16 mjeseci zatvora

  • BiH
  • 21. Sep 2023.

Vozač školskog autobusa M.M. iz Orašja pravosnažno je osuđen na 16 mjeseci zatvora zbog bludnih radnji.

Vozač školskog autobusa zlostavljao tri maloljetne učenice, suđen na 16 mjeseci zatvora

Drugostepeni  sud je u obrazloženju presude odbacio žalbe optuženog uz obrazloženje da su iskazi oštećenih učenica međusobno saglasni, jasni, uvjerljivi i ničim ne ukazuju da su izmišljeni i da su produkt dječje mašte. TEKST SE NASTAVLJA NAKON VIDEO OGLASA

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

– Posebno je upečatljiv iskaz oštećene koja je, prilikom unakrsnog ispitivanja, opisala  i pokazala šta je optuženi njoj radio. Ocjenjujući njen iskaz pravilno je prvostepeni sud rezonovao da  takav opis  može dati samo onaj ko je to doživio- navodi se u obrazloženju pravosnažne presude koja je optuženog poslala iza rešetaka na 16 mjeseci.

Kantonalni sud u Odžaku tako je povećao kaznu osuđenom za četiri mjeseca, u odnosu na prvostepenu koja je iznosila tek godinu dana.

– Maloljetna učenica je u svom iskazu navodila da se cijelu prvu školsku godinu – od 9. mjeseca 2021. godine do 5. mjeseca 2022. godine vozila kao učenik u autobusu u kojem je vozač bio optuženi M.M, te da se optuženi M.M prema njoj neprimjereno ponašao. Dodirivao je po nogama, po leđima, po rukama, da se dešavalo tako da joj optuženi priđe i da je rukama dodiruje po njenim rukama ili po nogama, leđima, kukovima, da ju je optuženi rukom dodirivao duž cijele noge i pritiskao joj nogu, da je to u početku bilo rjeđe, a kasnije možda dva-tri puta sedmično  da joj je optuženi jednom prilikom, dok je ona sjedila, prišao i svojim nogama raširio njene noge i stao između njenih nogu, da je njoj u tom trenutku bilo neugodno a da nije znala šta da uradi- navodi se u pravosnažnoj presudi vozaču autobusa, prenosi Srpskainfo.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA