Uhapšeno šest osoba u Beogradu, sumnja se da su prebacili više od 320 kilograma kokaina iz Južne Amerike u Evropu

Tužilaštvo za organizovani kriminal saopštilo je da je u Beogradu uhapšeno šest osoba zbog sumnje da su tokom 2020. i 2021. iz Ekvadora u Solun prebacili više od 320 kilograma kokaina koji je oduzela policija Grčke.

Uhapšeno šest osoba u Beogradu, sumnja se da su prebacili više od 320 kilograma kokaina iz Južne Amerike u Evropu
FOTO: Depositphotos

Kako se navodi u saopštenju, danas je u Beogradu nakon višemesečnog operativnog rada lišeno slobode šest osoba i to: Ž. B., A. M., N. P., S. Š., M. S. i S. S. zbog postojanja osnovane sumnje da su izvršili krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela iz čl. 346 KZ u sticaju sa krivičnim delom neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga iz čl. 246 KZ. TEKST SE NASTAVLJA NAKON VIDEO OGLASA

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Osumnjičenima se, dodaje se u saopštenju, stavlja na teret da su tokom 2020. i 2021. godine na području Južne Amerike, Zapadne Evrope, Republike Grčke i Republike Srbije formirali organizovanu kriminalnu grupu sa ciljem kupovine i prebacivanja velike količine opojne droge kokain putem prekookanskih brodova iz Južne Amerike na teritoriju Zapadne Evrope i Republike Srbije radi stavljanja u promet i sticanja velike protivpravne imovinske koristi.

U tom vremenskom periodu ta organizovana kriminalna grupa kupila je, prenela i radi prodaje držala 324 kilograma opojne droge kokain, iz Ekvadora do luke u Solunu u Grčkoj gde je navedena opojna droga oduzeta od strane grčke policije, navodi Tužilaštvo.

Osumnjičenima je određeno policijsko zadržavanje nakon čega će uz krivičnu prijavu biti sprovedeni u Javno tužilaštvo za organizovani kriminal.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA