MUP: Zadovoljavajuće stanje bezbjednosti u Srpskoj

Policijski službenici MUP-a Republike Srpske preduzimaju zakonom i Ustavom propisane mjere i radnje kako bi stanje bezbjednosti na području Srpske bilo povoljno, te samim tim i bezbjednost građana i njihove imovine bez obzira na to kojem narodu pripadali, zaključeno je na stručnom kolegijumu resornog ministra Siniše Karana koji je održan u Zvorniku, a kojem je prisustvovao premijer Republike Srpske Radovan Višković.

MUP: Zadovoljavajuće stanje bezbjednosti u Srpskoj
FOTO: Srna

Na kolegijumu, kojem su prisustvovali direktor policije Republike Srpske Siniša Kostrešević i načelnici operativnih uprava Ministarstva, zaključeno je da je stanje bezbjednosti u Srpskoj zadovoljavajuće i da je vidljiv intenzivniji rad policije u smislu povećanja aktivnosti policijskih službenika u vezi sa sprečavanjem kriminaliteta, saopšteno je iz MUP-a Republike Srpske. TEKST SE NASTAVLJA NAKON VIDEO OGLASA

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Načelnik Policijske uprave Zvornik Aleksandar Vasiljević informisao je prisutne o stanju bezbjednosti na području ove uprave sa osvrtom na tri događaja koji su posebno eksploatisani u medijima posljednjih dana.

Zaključeno je da se u ovim događajima ne može prihvatiti kvalifikacija da je motiv bio napad na povratničku populaciju, već da je riječ o incidentima između građana, bez obzira na nacionalnost.

Najbitnija činjenica je, kako je konstatovano, da su u svim slučajevima identifikovani izvršioci prema kojima su policijski službenici preduzeli zakonom propisane mjere i radnje, iako i među njima ima pripadnika policije.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Predsjednik Vlade Srpske Radovan Višković izrazio je zahvalnost građanima bošnjačke nacionalnosti u Srpskoj koji nisu podlegli manipulacijama pojedinaca iz bošnjačkog naroda koji su pokušali ove događaje da zloupotrijebe u političke svrhe i time ugroze bezbjednost u Republici Srpskoj.

Višković je izrazio opredijeljenost da institucije Republike Srpske, te time i pripadnici MUP-a efikasno izvršavaju zakonom propisane poslove i zadatke, ističući punu podršku MUP- u Srpske u njegovom dosadašnjem radu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA