"Coca Cola" korištenjem AI kreirala ukus (VIDEO)

"Coca-Cola" je upravo lansirala novi ukus koji je kreirala uz pomoć vještačke inteligencije (AI). Kompanija ga naziva gaziranim napitkom "iz budućnosti". Napitak je dostupan u ograničenom vremenskom periodu i dolazi u dvije varijante - redovnoj verzji i verziji bez šećera.

"Coca Cola" korištenjem AI kreirala ukus (VIDEO)
FOTO: Iks (Twitter)

Naziv napitka je "Y3000", što je predstavlja svakako futuristički zvučan naziv, mada više podsjeća na Skajnet i vojsku zlih Terminatora nego na osvježavajuće piće. "Coca-Cola" nije pružila više detalje o tačnom sastavu ili ukusu novog napitka. Međutim, osobe koje su testirale ovaj napitak opisuju ga da ima sličan ukus kao sladoled od maline. TEKST SE NASTAVLJA NAKON VIDEO OGLASA

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Kompanija je objavila informacije o procesu stvaranja. Proces stvaranja novog ukusa počeo je sa sakupljanjem informacija o tome kakav ukus potrošači preferiraju. Zatim su ovi podaci unijeti u sistem vještačke inteligencije kako bi se kreirao jedinstven ukus.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

"Coca-Cola" je takođe koristila vještačku inteligenciju pri dizajniranju limenke. Dizajn podsjeća na stil generisanja slika koji se može vidjeti na platformama kao što su Dall-E ili Midjourney.

"Y3000" proizvod će biti dostupan samo u ograničenom izdanju. Međutim, nije navedeno kada će ovaj napitak biti povučen sa tržišta i kada će prestati da se prodaje. Poređenja su napravljena između ovog napitka i drugih futurističkih proizvoda kao što su bili sušeni sladoled "Dippin’ Dots" i prozirni napitak "Crystal Pepsi", koji su takođe bili neobični ili inovativni, ali su kasnije bili povučeni sa tržišta.

Napitak će biti dostupan za kupovinu tokom jeseni. Takođe, "Coca-Cola" je najavila saradnju sa prestižnim brendom ulične mode po imenu "Ambush", navodi "PCpress". Plan je lansiranje kolekcije odjeće koja će biti inspirisana napitkom "Y3000".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA