Krivična prijava protiv šest osoba za kopanje tunela do zgrade Višeg suda u Podgorici

Vršilac dužnosti direktora crnogorske Uprave policije Nikola Terzić kazao je da policija zna ko su osobe koje su kopale tunel do zgrade Višeg suda u Podgorici i naveo da će krivičnom prijavom biti obuhvaćeno šest osoba, među kojima su i državljani Srbije.

Krivična prijava protiv šest osoba za kopanje tunela do zgrade Višeg suda u Podgorici

- Uprava policije zna ko su rudari. Krivičnom prijavom koju će podnijeti Uprava policije biće obuhvaćeno šest osoba - M.M. (53), J.D. (30), M.V. (32), V.E. (32), svi državljani Srbije, kao i dva NN lica - naveo je Terzić. TEKST SE NASTAVLJA NAKON VIDEO OGLASA

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

On je kazao i da je "investitor" akcije ozbiljna kriminalna grupa iz Crne Gore.

-Neću reći koja je da ne bih ugrozio istragu. Nismo došli do onih koji su platili ne tako malu investiciju. Krivična prijava koja će biti podnijeta je samo prvi korak - rekao je Terzić na Televiziji Vijesti.

On je kazao i da će ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić održati konferenciju za novinare na kojoj će saopštiti ekskluzivne informacije.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Terzić je kazao da je otkrivanje osumnjičenih za kopanje tunela do depoa Višeg suda u Podgorici kompleksna operacija i da zahtijeva kompleksju istragu, prenosi RTCG.

- Ne može se znati tačan broj osoba koje su učestvovale u kriminalnim aktivnostima. Ubijeđen sam i siguran da će ovaj broj kako istraga bude odmicala, rasti - rekao je Terzić.

Istragom rukovodi podgoričko Osnovno državno tužilaštvo, a do sada je osumnjičeno najmanje devet osoba, među kojima je i jedna žena.

Policijski službenici su pretraživali teren u Botunu, a prema nezvaničnim informacijama, u srijedu su na tom mjestu pronađene rukavice, koje su kako vjeruju istražitelji, koristile osobe koje su kopale tunel do depoa Višeg suda.

Pretraga terena vršena je nedaleko od mjesta na kom je nedavno zaplijenjen kombi, koji su kako se sumnja koristile osobe koje su kopale tunel.             

Provala u sudski depo primijećena je 11. septembra, nakon toga otkriveno je i da je prokopan tunel od stana u Njegoševoj ulici do depoa Višeg suda.

Kombi koji su koristili osumnjičeni policija je pronašla 13. septembra.

Otkriven je i stan u podgoričkom naselju Zabjelo, gdje su osumnjičeni navodno boravili.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA