Upozorenje na moguće bujične poplave za vikend

Republički hidrometeorološki zavod upozorio je da obilne padavine, koje se očekuju za vikend u Republici Srpskoj, mogu uzrokovati pojavu bujičnih i urbanih poplava, kao i izlivanje oborinskih voda.

Upozorenje na moguće bujične poplave za vikend

Obilna kiša, uz jače pljuskove i grmljavinu, najavljena je za sutra prvo na sjeverozapadu, a poslije podne na jugu i sjeveru. Očekuje se od 40 do 70 milimetara kiše po metru kvadratnom, na jugu Hercegovine lokalno i veća količina. TEKST SE NASTAVLJA NAKON VIDEO OGLASA

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Na istoku će padati manja količina kiše, ali se očekuju udari vjetra od 60 do 70 kilometara na čas, dok će na krajnjem sjeveru duvati slav vjetar. Jaka kiša će sutra uveče zahvatiti i istočne predjele.

Kiša u svim krajevima očekuje se u nedjelju, 24. septembra, i to na istoku obilne padavine od 30 do 60 milimetara po metru kvadratnom, dok će na zapadu biti slabije.

"Zbog obilnih padavina u kratkom periodu moguća je pojava bujičnih i urbanih poplava, kao i izlivanje oborinskih voda", upozoravaju iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

U upozorenju se napominje da su zbog dugog sušnog perioda vodostaji rijeka na niskom nivou, te da će prognozirane količine padavina dovesti do njihovog porasta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

27°

Umjereno oblačno
 • 17:00

  Oblačno
  27°C
 • 20:00

  Kiša
  23°C
 • 23:00

  Kiša
  19°C
Umjereno oblačno
Vodostaji rijeka u Semberiji
Drina Radalj

86 cm

Promjena: -1cm

Sava Jamena

346 cm

Promjena: 0cm

Podaci ažurirani: 30. May 2024. 14:00

BDBOX oglasi SVI OGLASI