Žena (43) iz Laktaša navodno 17 godina bila zarobljena u kući

Žena (43) iz Laktaša, koja je navodno godinama držana zatvorena u kući, ostaje na daljem praćenju i liječenju u Urgentnom centru UKC Republike Srpske, potvrdili su iz Univerzitetsko-kliničkog centra RS.

Žena (43) iz Laktaša navodno 17 godina bila zarobljena u kući
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RINGIER

Ovu pacijentkinju je, kako su iz UKC RS naveli za Srpskainfo, još prije 11 dana laktaška Hitna pomoć dovezla u Urgentni centar sa vidnim ranama po tijelu (dekubitusima), neuhranjenu, anemičnu, nepokretnu, zapuštenog zdravstvenog stanja  i bez svijesti. TEKST SE NASTAVLJA NAKON VIDEO OGLASA

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Generalni direktor UKC Republike Srpske Vlado Đajić precizirao je da su ljekari Urgentnog centra hitno pristupili dijagnostičkoj obradi pacijenta i primjeni adekvatne terapije. Pristupilo se multidisciplinarnom liječenju i odmah su uključeni ljekari Klinike za plastično-rekonstruktivnu hirurgiju, hematolozi, infektolozi, internisti i stanje pacijentkinje se već narednog dana stabilizovalo.  

Načelnica Urgentnog centra Slavica Zeljković potvrdila je da je stanje pacijentkinje danas stabilno, svjesna je i komunikativna, te se dalje primjenjuje sva adekvatna terapija u cilju stabilizovanja opšteg zdravstvenog stanja.

– Pacijentkinja ostaje na daljem praćenju i liječenju u Urgentnom centru UKC Republike Srpske- navela je ona.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Ranije je objavljeno da je žena u kući provela 17 godina, te da je porodica pozvala Hitnu pomoć zbog njenog teškog zdravstvenog stanja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA