Miličević o uslovima za samostalnost Srpske: Sada nije taj istorijski trenutak

Ukoliko globalni istorijski i politički tokovi budu išli u pravcu ka samostalnoj Republici Srpskoj, trebamo to prepoznati i ići u tom pravcu, ali nacionalno odgovorno je reći da sada nije taj istorijski trenutak, smatra Milan Miličević, predsjednik SDS.

Miličević o uslovima za samostalnost Srpske: Sada nije taj istorijski trenutak
FOTO: SDS

On je naglasio važnost očuvanja dejtonskog okvira za Republiku Srpsku. TEKST SE NASTAVLJA NAKON VIDEO OGLASA

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Miličević je rekao da težnja srpskog naroda za samostalnost predstavlja istorijski proces, ali je istovremeno upozorio na dugogodišnje manipulacije nacionalnim emocijama pojedinih političara, koji su, kako tvrdi, iskorištavali ovu težnju radi jeftinih političkih poena.

-Samostalnost može biti istorijski cilj za buduće generacije, ali prioritet treba da bude dogovor sva tri naroda u Bosni i Hercegovini. Republika Srpska predstavlja okvir koji štiti prava srpskog naroda u BiH, a mi imamo posebnu obavezu prema 25 hiljada srpskih boraca koji su svoje živote ugradili u temelje Republike Srpske, da ne pravimo ishitrene i neodgovorne poteze koji je mogu ugroziti. Zanimljivo je i da su oni koji nisu učestvovali u Odbrambeno – otadžbinskom ratu danas najglasniji i najviše manipulišu s težnjama za „otcjepljenjem“ – rekao je predsjednik Srpske demokratske stranke.

Milan Milićević je apelovao na političke lidere da razmišljaju o dugoročnim interesima Srpske, a ne samo o svom političkom profitu i da se suzdrže od manipulacija koje bi mogle ugroziti stabilnost i prosperitet Republike.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Isto tako, poručio je svim političkim akterima u FBiH koji zagovaraju neki model građanske, unitarne države, da se to ne može desiti i da je potrebno vratiti se u Dejtonski okvir BiH, koji je trenutno sasvim dovoljan za sve ljude koji ovde žive. Miličević smatra da se neophodno fokusirati na unapređenje ekonomske situacije i rješavanje drugih važnih pitanja, a ne očekivati od nekih stranaca da nam urede međusobne odnose u BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

27°

Umjereno oblačno
 • 02:00

  Umjereno oblačno
  25°C
 • 05:00

  Umjereno oblačno
  23°C
 • 08:00

  Umjereno oblačno
  27°C
Umjereno oblačno
Vodostaji rijeka u Semberiji
Drina Radalj

28 cm

Promjena: -1cm

Sava Jamena

190 cm

Promjena: 0cm

Podaci ažurirani: 19. Jul 2024. 19:00

BDBOX oglasi SVI OGLASI