Uništeni ilegalni automati za igre na sreću

Komisija za sprovođenje postupka za uništavanje oduzetih predmeta Republičke uprave za igre na sreću danas je uništila je ukupno 126 predmeta koji su korišćeni za nelegalno priređivanje igara na sreću.

Uništeni ilegalni automati za igre na sreću
FOTO: Srna

Uništeni su ilegalni automati za igre na sreću, terminali za priređivanje elektronskih igara na sreću i računarska oprema. TEKST SE NASTAVLJA NAKON VIDEO OGLASA

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Navedeni predmeti su bili privremeno oduzeti prilikom inspekcijskih kontrola, zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o igrama na sreću, a u slučajevima za koje je propisano izricanje zaštitne mjere oduzimanje predmeta.

"Pozivamo građane, ukoliko imaju saznanja o ilegalnom priređivanju igara na sreću na teritoriji Republike Srpske, da o tome obavijeste Republičku upravu za igre na sreću, kako bi naši inspektori preduzeli mjere i radnje iz svoje nadležnosti", izjavio je Draženko Veljanovski,  v.d. direktora Republičke uprave za igre na sreću.

On je najavio da u narednu periodu nastavljaju i sa pojačanim inspekcijskim kontrolama radi sprečavanja ilegalnog priređivanja igara na sreću u Republici Srpskoj, kao i onemogućavanja učešća maloljetnih lica u igrama na sreću.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Inspektori Republičke uprave za igre na sreću su samo u proteklih mjesec dana, odnosno u periodu od 23. avgusta do 21. septembra izdali ukupno 20 prekršajnih naloga, zbog počinjenih prekršaja iz oblasti Zakona o igrama na sreću.

"Tokom kontrola naših inspektora oduzeti su i predmeti koji su korišćeni za nelegalno priređivanje igara na sreću, koje Republička uprava za igre na sreću, nakon okončanja prekršajnih postupaka trajno uništava", dodaje on.

Odjeljenja zadužena za izdavanje odobrenja za rad, obradu poreskih prijava, pravne i inspekcijske poslove, Republičke uprave za igre na sreću intenzivno rade na povećanju discipline u primjeni propisa od strane priređivača i njihovog poslovanja u zakonskim okvirima.

Rezultati tog rada već su osjetni i u značajnoj mjeri utiču na jačanje ekonomije i punjenje budžeta Republike Srpske, izjavio je Veljanovski.

Prema njegovim riječima rekordno prikupljanje prihoda koje Republička uprava za igre na sreću konstantno bilježi posljedica je i novog obračuna naknada propisanih Zakonom o igrama na sreću koji je na snazi od 2019. godine, ali i činjenice da svi priređivači poštuju zakonske odredbe koje se tiču obračuna i plaćanja naknada za priređivanje igara na sreću, koje ujedno predstavljaju i prihod budžeta Republike Srpske.

Tako je prihod od naknada za priređivanje igara na sreću i poreza na dobitak u osam mjeseci 2023. godine veći za 21,5 miliona KM ili za 38 odsto u odnosu na isti period prošle godine.

Ukupan prihod od naknada za priređivanje igara na sreću, nagradnih i zabavnih igara i poreza na dobitak zaključno sa avgustom ove godine iznosio je 78.527.034 KM, dok je u istom periodu prošle godine iznosio 57.006.586 KM.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA