Zbog nevremena najteže u Šidu, danas se očekuje mjesečna količina padavina

Nevrijeme je sinoć i noćas zahvatilo dio Srbije.

Zbog nevremena najteže u Šidu, danas se očekuje mjesečna količina padavina

Najveća količina padavina pala je na teritoriji Novog Sada, Loznice, Sombora, Sremske Mitrovice i Kikinde. Najteže je u Šidu - 11.000 domaćinstava je bez struje TEKST SE NASTAVLJA NAKON VIDEO OGLASA

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Tri stuba dalekovoda su usljed jakog nevremena srušeni na teritoriji Sremske Mitrovice i Šida, zbog čega je u Šidu bez struje oko 11.000 potrošača, rečeno je Tanjugu u Elektromreži Srbije AD (EMS).

Tri stuba su potpuno smrskana i sve ekipe EMS-a su na terenu i nastoje da se napajanje omogući potrošačima, rekli su sinoć u EMS-u.

- Obavestili smo nadležne organe da se prikupe agregati za stanovništvo, jer kvar ne može brzo da se otkloni. Potrebno nam je da podignemo havarijske stubove - navode u EMS-u.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Dodatan je problem što su u prethodnom nevremenu sa strane Hrvatske pali stubovi koji još nisu podignuti i to stvara problem jer ne može ni sa te strane da se dopremi električna energija, naveli su iz EMS.

Vršilac dužnosti pomoćnika ministra i načelnika Sektora za vanredne situacije Srbije Luka Čaušić, zajedno sa predsjednikom opštine Šid Zoranom Semenovićem, obišao je Šid nakon što je to područje zahvatilo nevrijeme i poručio da će MUP stanovnicima tog mjesta uputiti pomoć u vidu agregata.

Dodao je da, na sreću, nije bilo intervencija pripadnika Sektora za vanredne situacije, ali da su svi logistički kapaciteti Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova stavljeni na raspolaganje građanima Šida.

Predsjednik opštine Šid Zoran Semenović zahvalio je na brzoj reakciji Ministarstva unutrašnjih poslova

U Srbiji je danas u većini krajeva na snazi crveni meteo-alarm, najviši stepen upozorenja na padavine koje tokom 24 časa mogu biti kao mjesečna količina.

U nekim predjelima biće i do 100 litara kiše po metru kvadratnom. S kišom stiže i osjetno svježiji vazduh, pa će biti hladnije za deset do 15 stepeni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA