Policajac ubijen na severu KiM; Blokiran ulaz u selo Banjska, i dalje sporadična pucnjava

Jedan policajac je ubijen, a drugi je ranjen u napadu na jedinicu tzv. kosovske policije noćas na ulazu u selu Banjska na severu KiM, saopštila je direkcija policije u Prištini. Policija je blokirala ulaz u selo sa magistralnog puta Kosovska Mitrovica-Leposavić, kao i saobraćaj na administrativnim prelazima Jarinje i Brnjak na ulazu na Kosovo i Metohiju. Iz pravca Banjske na magistralnom putu čuje se sporadična pucnjava.

Policajac ubijen na severu KiM; Blokiran ulaz u selo Banjska, i dalje sporadična pucnjava
FOTO: AP Photo/Dejan Simicevic; REUTERS/Fatos Bytyci/Nova.rs

TEKST SE NASTAVLJA NAKON VIDEO OGLASA

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Direkcija policije u Prištini saopštila je da su policajci napadnuti noćas na ulazu u selo Banjska na severu Kosova i Metohije.

"Prilikom obavljanja policijskih poslova, u 02.34 u Severnoj Mitrovici, jedinica za brzu intervenciju granične policije primetila je da su na ulazu u selo Banjska dva teška kamiona (bez registarskih oznaka) postavljena na most, te je ulaz mosta bio blokiran", saopštila je policija.

Tri jedinice su, dodaje policija, krenule u pravcu lokacije.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

"Čim su stigle na mesto blokade, naišle su na otpor, gde je sa nekih položaja pucano iz različitog arsenala vatrenog oružja, uključujući ručne bombe i pištolje, pri čemu su upucana dva policajca", navodi se u saopštenju.

Jedinice policije, kako tvrde, reagovale su u samoodbrani i uspele su da odbiju početni napad kako bi stvorile uslove za pružanje pomoći i povlačenje pogođenih kolega.

"Povređeni policajci su izvučeni sa lokacije i prevezeni u Regionalnu bolnicu u Južnoj Mitrovici, gde je lekar konstatovao smrt jednog, dok je drugi povređen", navodi se u saopštenju.

Na terenu su aktivirane sve relevantne policijske jedinice po profilima, koje su s vremena na vreme napadnute vatrenim oružjem sa različitih položaja, od organizovanih i naoružanih grupa, navodi se u saopštenju.

“Policija Kosova, u saradnji i koordinaciji sa nadležnim institucijama i pravosudnim organima, preduzima radnje u cilju održavanja reda i javne bezbednosti, kao i izvođenja pred organima pravde izvršilaca napada na policijske službenike“, saopštila je policija.

I premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti saopštio je na Fejsbuku da je jutros oko tri časa ubijen jedan kosovski policajac, i da su napadači bili teško naoružani profesionalci.

Za napad je optužio organizovane kriminalne grupe, za koje tvrdi da imaju "političku, finansijsku i logističku podršku zvaničnog Beograda".

Policija je blokirala ulaz u selo Banjska sa magistralnog puta Kosovska Mitrovica-Leposavić.

Čuje se sporadična pucnjava

Situacija je za sada mirna, javlja dopisnik RTS-a. Mogu se videti pripadnici Kfora i Euleksa.

Saobraćaj magistralnim putem se odvija, ali je jako razređen.

Nemoguće je prići selu, tako da za sada nema pouzdanih podataka šta se tamo dešava.

Međutim, iz pravca Banjske na magistralnom putu, čuje se sporadična pucnjava iz vatrenog oružja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA