Bijeljina: Na svečanoj sjednici Skupštine uručena gradska priznanja

Na svečanoj sjednici Skupštine grada Bijeljina, povodom obilježavanja Dana grada i osamdesete godišnjice slobode, uručena su gradska priznanja pojedincima i ustanovama koji su se istakli u doprinosu razvoju i humanijim uslovima života u Semberiji.

Bijeljina: Na svečanoj sjednici Skupštine uručena gradska priznanja
FOTO: Srna

Zlatna medalja "Knez Ivo od Semberije" uručena je Gorskoj službi spasavanja - stanica Bijeljina, Republičkoj upravi civilne zaštite, Dobrotvornoj organizaciji "Trojeručica", Rotari klubu Bijeljina i posthumno za posljednjeg ćurčiju u gradu Đorđa Drvenicu. TEKST SE NASTAVLJA NAKON VIDEO OGLASA

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Zlatne medalje "Filip Višnjić" uručene su za Srpsko pjevačko društvo "Srbadija", Dušanu Tuzlančiću za uspješan rad u oblasti kulturno-umjetničkog stvaralaštva i Novki Jelić za doprinos razvoju predškolskog vaspitanja i obrazovanja.

Tuzlančić je rekao novinarima da su nagrade mladim ljudima podstrek, a onima koji nisu tako mladi one su ponos.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

"Zajednički imenitelj svih nagrađenih danas je da su to ljudi koji zdušno, dobro rade svoj posao. To je jedini recept da društvo i država budu srećni, da se probudimo i samo svi radimo ono što najbolje znamo", ocijenio je on.

Predsjednik Boračke organizacije Republike Srpske Radan Ostojić rekao je na svečanosti da je Srpska garant opstanka srpskog naroda i svih koji u njoj žive, da Republika Srpska nema alternativu i da je ideal srpskog naroda mir i sloboda.

Predsjednik Skupštine grada Bijeljina Aleksandar Đurđević rekao je da borba za slobodu i dalje traje i da ne smije nikada da prestane.

"I danas postoje razni totalitarni pravci, nastojanja da se upravlja svijetom, da se od malih naroda uzmu resuri i da im se nametne način života, vidimo to i u BiH i Republivi Srpskoj, zato moramo nastaviti borbu za slobodu", rekao je Đurđević novinarima uoči svečane sjednice.

On je rekao da je ovo vrijeme za sabornost.

"Danas je vrijeme za dogovor o budućnosti, viziju i strategiju, da ne bismo prokockali šansu koju su nam u prethodnim decenijama omogućili naši preci", poručio je Đurđević.

Uoči svečane sjednice Dan grada Bijeljine čestitao je ministar za privredu i preduzetništvo Vojin Mitrović, uz želju sugrađanima da imaju što više zdravlja i puno porodične sreće.

"Želim da se u novoj kalendarskoj godini u Bijeljini rađa što više djece, da se broj nezaposlenih stalno smanjuje. Bijeljina zaslužuje da se ekonomski razvija, prije svega zbog svog poslovnog okruženja i uslova koje ima, da dolaze strane investicije", rekao je Mitrović i dodao da auto-put koji se gradi stvara novu perspektivu gradu za ekonomski razvoj.

Poslanik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Čedomir Stojanović čestitao je sugrađanima 80 godina od oslobođenja u Drugom svjetskom ratu i istakao da je Bijeljina izrasla u moderan grad i poželio da nastavi sa razvojem.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA