5 načina kako da postanete ljubazniji prema okolini

Ušli smo u jesen, vrijeme kada se polako povlačimo u toplinu domova, kada se u kućnoj atmosferi družimo sa prijateljima, ali i osobama koje tek upoznajemo.

5 načina kako da postanete ljubazniji prema okolini
FOTO: DepositPhotos

Uoliko niste društven tip ili ste ćutljivi u društvu koje vam nije poznato, ili ste se preselili u novu zgradu gdje vam komšije baš i nisu po volji, vrijeme je da to promijenite. TEKST SE NASTAVLJA NAKON VIDEO OGLASA

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

A kako ćete to uraditi? Tako što ćete se smiješiti i postati – ljubazniji. I to ne samo radi reda već zaista kada promijenite neke navike, primijetićete i promjenu u sebi.

Dajte kompliment

Ko ne voli da dobije kompliment da mu je odjeća zaista lijepa ili da mu je frizura dala posebnu draž?

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Ako niste skloni davanju komplimenata, pokušajte da budete toliko ljubazni da  jedan uputite čak i nepoznatoj osobi.

Ostavite bakšiš

Radnici u restoranima, salonima za nokte, hotelskim domaćinstvima i sličnim mjestima vrijedno rade kako bi vam pružili uslugu vrhunskog kvaliteta. Ukoliko možete, ostavite veći bakšiš nego inače jer se nikad ne zna kako bi taj novac mogao da im pomogne.

Donirajte odjeću ili stvari koje vam ne trebaju

Donirajte odjeću lokalnim dobrotvornim organizacijama, jer sigurno je da mnogi od vas imaju stvari koje više neće nositi, a nekome mogu biti od velike pomoći. Takođe, možete donirati kućne potrepštine, kao što su toalet papir, pelene ili školski pribor.

Napišite pozitivnu recenziju

Ljudi češće ostavljaju pritužbe i užasna iskustva u knjigama utisaka nego pozitivna, tako da svaka pohvala dobro dođe. Ako je te večeri hrana bila odlična, a usluga na vrhunskom nivou, nije na odmet da napišete neku lijepu riječ, piše Telegraf.

Podijelite hranu sa komšilukom

Ko ne voli kolačiće ili mafine? Napravite određenu količinu i podijelite komšijama ili pozovite drage ljude na druženje. Ovakav gest će se dopasti komšijama, a to će biti samo dodatni plus kod okoline.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA