Episkop Fotije osveštao freskopis u Donjem Zabrđu

Njegovo Preosveštenstvo episkop zvorničko-tuzlanski g. Fotije služio je božansku Svetu arhijerejsku Liturgiju u Donjem Zabrđu nadomak Ugljevika. Završen freskopis i 68. godišnjica od osvećenja hrama bili su dodatni povod za današnje sabranje.

Episkop Fotije osveštao freskopis u Donjem Zabrđu

Mještani sela predvođeni svojim sveštenikom Igorom Šojićem dočekali su nadležnog arhijereja Fotija.  TEKST SE NASTAVLJA NAKON VIDEO OGLASA

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Na današnjem evharistijskom sabranju Preosvećenom episkopu Fotiju su sasluživali protojerej Aleksandar Tešić, arhijerejski namjesnik ugljevičko-janjski; protonamjesnik Igor Šojić, starješina Hrama svetih apostola Petra i Pavla u Donjem Zabrđu i protođakon Lazar Ilić, eparhijski đakon.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Nakon zaamvone molitve izvršeno je osvećenje novog freskopisa koji je završen zalaganjem i prilozima mještana Donjeg Zabrđa. 

Nakon bogonadahnute besjede Episkopa Fotija upućene vjernom narodu, otac Igor je u svoje ime a takođe i ime parohijana darivao vladiku Fotija ručnim krstom kao uspomenu i molitveno sjećanje na ovu očinsku posjetu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA