Šulić otkrio kojim proizvodima će biti snižene cijene u Republici Srpskoj

Lista proizvoda koji će biti sniženi u Republici Srpskoj, odnosno čija će marža od 9. oktobra biti nula odsto, polako poprima svoj oblik.

Šulić otkrio kojim proizvodima će biti snižene cijene u Republici Srpskoj
FOTO: Depositphotos

Iako još nije konačno definisana, na tom spisku, kako je za portal UNA potvrdio ministar trgovine i turizma RS Denis Šulić, definitivno će se naći tirolska kobasica, majoneza, začini, pileća pašteta, kao i deterdženti za suđe određenih proizvođača. TEKST SE NASTAVLJA NAKON VIDEO OGLASA

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

U toku su pregovori sa dobavljačima, ali i trgovačkim lancima koji će učestvovati u ovom drugom koraku kampanje "Društveno odgovorni" koja započela još prije tri mjeseca.

Konačna lista proizvoda trebalo bi da bude utvrđena do kraja naredne sedmice.

"Pileća pašteta će biti nabavna cijena 58 feninga. Dukat ide sa deterdžentima za suđe čija će biti nabavna cijena marku, 1,15, a bila je nabavna cijena 1,70 i trenutna je 1,70 prije snižavanja. Imamo značajne te podatke, a i ostali nam ih dostavljaju. Sa dobavljačima i proizvođačima ćemo komunicirati da oni svoje proizvode koje su odlučili da snize šalju samo društveno odgovornim tržnim centrima, onima koji su dio kampanje", kaže Šulić za UNA portal.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Do sada se kampanji Ministarstva trgovine pridružilo devet dobavljača, a učešće je potvrdilo i više od deset trgovačkih lanaca.

A, premijer RS Radovan Višković rekao je danas da će od 1. oktobra pojeftiniti veliki broj namirnica u Srpskoj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA