Na Manjači počela vježba "Dinamičan odgovor 23"

Na poligonu za borbenu obuku na Manjači danas je počela vježba ocjenjivanja "Dinamičan odgovor 23 5/6" po NATO konceptu operativnih sposobnosti, ocjenjivanja i povratnih informacija, u kojoj učestvuju Peta i Šesta pješadijska brigada Oružanih snaga BiH.

Na Manjači počela vježba "Dinamičan odgovor 23"
FOTO: MO BiH

Tokom vježbe se prema NATO standardima provjerava nivo obučenosti i osposobljenosti pripadnika Oružanih snaga BiH, saopšteno je iz Ministarstva odbrane u Savjetu ministara. TEKST SE NASTAVLJA NAKON VIDEO OGLASA

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

U vježbi učestvuju po jedan bataljon od dvije pješadijske brigade u kombinaciji sa drugim elementima i uz nadzor ocjenjivača iz sastava Komande za obuku i doktrinu Oružanih snaga BiH.

Prvo su ocijenjene komande brigada, narednih dana su planirane vježbe i aktivnosti u kojima će biti provjerene tehnike, taktike i procedure uz pomoć kojih će biti procijenjen i ocijenjen stepen obučenosti i osposobljenosti komandi bataljona i samih pripadnika ovih jedinica.

Nakon što je prošle godine bataljonska borbena grupa lake pješadije prošla ovakvu vrstu ocjenjivanja, uz prisustvo ocjenjivača iz NATO zemalja i zemalja partnera, ove godine će to realizovati isključivo ocjenjivači iz sastava Oružanih snaga BiH.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Početak vježbe pratili su komandant Operativne komande Oružanih snaga general-major Radovan Ilić sa zamjenicima. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA