Dodik o sastanku u Mostaru: Partneri u vlasti na nivou BiH napravili pomak

  • BiH
  • 25. Sep 2023.

Lider SNSD Milorad Dodik izjavio je danas da je na sastanku u Mostaru partnera u vlasti na nivou BiH napravljen pomak u određenim stvarima.

Dodik o sastanku u Mostaru: Partneri u vlasti na nivou BiH napravili pomak
FOTO: DINO ĐONKO/ANADOLIJA

Ništa nismo u gotovosti napravili da može da ide na odlučivanje, ali smo se dogovorili da se dogovaramo dalje u proceduri. Svakako se može reći da smo se u nekim stvarima pomakli, rekao je Dodik. TEKST SE NASTAVLJA NAKON VIDEO OGLASA

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Predsjednik HDZ BiH Dragan Čović izjavio je da je bio konstruktivan sastanak u atmosferi koja obećava.

– Raspravili smo nešto od zaključaka, 10 zakona koji stoje na dnevnom redu, od nešto jednostavnijih do najkompleksnijih poput Izbornog zakona i Ustavnog suda – rekao je Čović na konferenciji za novinare nakon sastanka.

On je rekao da oko Izbornog zakona imaju zavidan nivo usaglašenosti i mogao bi biti do 3. oktobra na Savjetu minsitara, a slična je situacija i sa zakonom o sudu, te ostalih osam zakona.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Prema njegovim riječima, dogovoreno je i da radno tijelo radi na zakonu o strancima u Ustavnom sudu BiH i da je dogovor da se usaglasi do kraja oktobra.

Lider SDP Nermin Nikšić rekao je nakon sastanka da su svi bili spremni na razgovor i da traže rješenja, te da su napravili određene iskorake iako imaju i dalje različite poglede oko nekih pitanja.

U Mostaru je održan Koordinacioni sastanak SNSD, HDZ BiH i stranaka “trojke”, partnera u vlasti na nivou BiH.

Prisustvovali su lider SNSD Milorad Dodik, potpredsjednik SNSD Željka Cvijanović, te funkcioneri ove stranke Staša Košarac i Sredoje Nović, zatim predsjednici Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić i DEMOS Nedeljko Čubrilović.

Ispred stranaka “trojke” na sastanku su bili predsjednici SDP Nermin Nikšić i Naše stranke Edin forto, te Denis Zvizdić ispred NiP. U ime HDZ su uz predsjednika Dragana Čovića bile prisutne Borjana Krišto i Darjana Filipović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA