Uspješno završen projekat "Socijalizacija djece Republike Srpske 2023"

Ove godine projekat je obuhvatio preko 2000 učesnika, u trinaest smjena, a u dječijem odmaralištu „Užice“ u Bečićima su boravila djeca najosjetljivih kategorija, djeca iz socijalno ugroženih porodica, djeca sa razvojnim poteškoćama, kao i uspješni sportisti i nadarena djeca, te pobjednici republičkih takmičenja.

Uspješno završen projekat "Socijalizacija djece Republike Srpske 2023"
FOTO: Ustupljena fotografija

Dvadeset i jednu godinu JU Javni fond za dječiju zaštitu uspješno je realizovao projekat ,,Socijalizacija djece Republike Srpske“. TEKST SE NASTAVLJA NAKON VIDEO OGLASA

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Projekat je protekao mirno, prema planiranoj vremenskoj dinamici, a projektni tim JU Javni fond za dječiju zaštitu je i ove godine na zadovoljstvo mališana i njihovih roditelja realizovao sve planirane programske aktivnosti u odmaralištu. Značajno je da projekat uključuje i veliki broj mladih koji kao koordinatori, vaspitači, psiholozi, socijalni radnici, zdravstveni radnici, sportski animatori, studenti i volonteri, zajedno sa iskusnijim kolegama borave sa mališanima u odmaralištu kako bi im u tom periodu priredili nezaboravno iskustvo.

Direktor ove ustanove Nedeljko Jović naglasio je da je ponosan  što je institucija kojom rukovodim u mogućnosti da za naše mališane organizuje jedan ovakav projekat, gdje mnogi mališani po prvi put imaju priliku da odu na more. Jović je takođe istakao da ništa od toga ne bi bilo moguće bez podrške Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite i Vlade Republike Srpske.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

„Ovaj projekat ima višestuki benefit po sve uključene, kako na primarne korisnike, odnosno djecu, koja kroz njega stvaraju prelijepe uspomene i nezaboravna drugarstva, tako i na mlade, prvenstveno prosvetne radnike i studente, koji kroz njega stiču veoma korisna iskustva za budući rad.“, izjavio je Jović, te dodao da će odmah nakon evaluacije ovogodišnjeg Projekta, projektni tim krenuti u pripremu za sljedeću godinu u kojoj će se, kako je naveo težiti još kvalitetnijim sadržajima Projekta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA