ChatGPT sada može da vidi, čuje i govori

OpenAI, startap kompanija poznata po razvoju vještačke inteligencije, objavila je u ponedjeljak nove funkcionalnosti za svoju ČetGPT platformu, uključujući mogućnost glasovne interakcije.

ChatGPT sada može da vidi, čuje i govori
FOTO: Screenshot

Nzvaničnom blogu kompanije, OpenAI je izložio kako će ova nova funkcija omogućiti korisnicima da traže bajku za laku noć za svoju djecu ili da riješe neke nedoumice koje imaju. Zanimljivost leži u sposobnosti ČetGPT da generiše ljudski govor tako da zvuči kao prava osoba. TEKST SE NASTAVLJA NAKON VIDEO OGLASA

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Inovativna funkcionalnost glasovne interakcije ČetGPT “pokreće novi model teksta-u-govor, sposoban da generiše ljudski govor samo na osnovu teksta i nekoliko sekundi uzorka govora”, navodi OpenAI. Kompanija je takođe sarađivala sa profesionalnim glumcima kako bi kreirala pet različitih glasova koji mogu da ožive ovog četbota.

Osim glasovne interakcije, OpenAI je predstavio i mogućnost da bot reaguje na tekstualne komande koje uključuju sliku. Na primjer, korisnici mogu slikati sadržaj svog frižidera i pitati ČetGPT da im pomogne da osmisle plan obroka sa dostupnim sastojcima. Takođe je uvedena funkcija “crtačkog alata” koja omogućava korisnicima da fokusiraju botovu pažnju na specifičan dio slike, piše Telegraf.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

25°

Umjereno oblačno
 • 11:00

  Kiša
  25°C
 • 14:00

  Kiša
  26°C
 • 17:00

  Umjereno oblačno
  28°C
Umjereno oblačno
Vodostaji rijeka u Semberiji
Drina Radalj

26 cm

Promjena: 0cm

Sava Jamena

351 cm

Promjena: 1cm

Podaci ažurirani: 23. Jun 2024. 09:00

BDBOX oglasi SVI OGLASI