Šulić: Stalni rast broja stranih turista

Ministar trgovine i turizma Republike Srpske Denis Šulić izjavio je da Srpska već godinama bilježi pozitivne turističke pokazatelje i stalni rast broja stranih turista, te da se ulaganja u ovu privrednu granu višestruko isplate.

Šulić: Stalni rast broja stranih turista

"Из године у годину се шири листа земаља из којих нам туристи долазе, што говори у прилог томе да добар глас о нама шире гости који су већ посјетили нашу земљу упркос скромнијим могућностима у односу на много веће играче на међународном туристичком тржишту", рекао је Шулић Срни, поводом 27. септембра - Свјетског дана туризма.

Он је истакао да треба радити на повећању буџета и позиционирању туризма у званичним политикама и пројектима институција Српске.

"Најлакши начин да до тога дођемо јесте то да покажемо да је туризам привредна грана која доноси прилив у буџет и да се, па и најмања улагања, у ову област вишеструко врате и исплате", рекао је Шулић.

Он је навео да ће ове године Свјетски дан туризма бити обиљежен на Јахорини, гдје ће бити отворени и промовисани нови туристички садржаји за боравак у природи.

Према његовим ријечима, глобална тема овогодишњег обиљежавања је одрживи туризам, природне љепоте и боравак у природи.

"Туризам није само развојна шанса за привреду Републике Српске, већ је прилика да свијету покажемо не само на све љепоте и понуду Српске, већ и нашу културу, обичаје, гастрономију", истакао је Шулић.

Он је нагласио да увијек треба користити прилику да се говори о туризму, потенцијалима, развоју и бенефитима које пројекти у овој области могу донијети.

"Ово је и један од разлога због којих наредне седмице организујемо регионалну конференцију о туризму у Требињу, нашем туристичком бисеру који посјећују туристи из свих крајева свијета", истиче Шулић.

Према његовим ријечима, конференција "Чек ин" биће прилика да се разговара о стандардима и трендовима у туризму и како на њих стратешки одговорити, што подразумијева процес брендирања и позиционирања локације на туристичкој мапи региона.

"Република Српска има туристичку понуду која може задовољити различите укусе и има кадрове са знањем који могу допринијети томе да остваримо много веће успјехе и приходе у туризму. Ово је задатак за све нас да наредне године Свјетски дан туризма обиљежимо са још бољим резултатима", нагласио је Шулић.

Свјетски дан туризма се обилежава у цијелом свијету од 1979. године. Свјетска туристичка организација је одредила 27. септембар као Свјетски дан туризма, јер је на тај дан 1970. године у Мексику усвојен статут ове организације. TEKST SE NASTAVLJA NAKON VIDEO OGLASA

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA