Poznato u kojim marketima će biti proizvodi po nižim cijenama

Ministar trgovine i turizma RS, Denis Šulić pojasnio je u kojim trgovačkim lancima će građani moći pronaći proizvode po nižim cijenama.

Poznato u kojim marketima će biti proizvodi po nižim cijenama
FOTO: Depositphotos

Šulić je za Mondo nabrojao 15 trgovačkih lanaca koji učestvuju u kampanji "Društveno odgovorni". TEKST SE NASTAVLJA NAKON VIDEO OGLASA

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

"Marketi koji su se među prvima pridružili kampanji su Zoki komerc, Onogošt, Tržnica, Đurić, Košuta, Fructa Trade, Centrum Trade, market Tea, Zvorničanka, Power marketi. . Nakon njih, pridružili su se Tropic, Bingo, Robot i Inex", rekao je Šulić.

Šulić kaže da danas već postoji 20-ak proizvoda koji će od 9. oktobra biti sniženi, ali da spisak nije konačan.

"Dio proizvoda će biti sa nula posto marže. Ne ulazim sad u to kolika je bila marža trgovca i proizvođača. Na nekim porizvodima prodajna marža je bila 1,20, a sada će biti 0,79 KM. Za paštetu je bila 1,17 a sada će biti 0,58 KM. Ona zavisi od proizvoda do proizvoda. Pojeftinjenje se kreće od 0,20 pfeninga do marku ili marku i po. Zavisi i od količine proizvoda", rekao je za Mondo.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Šulić je juče otkrio da će se na spisku sniženih proizvoda u Srpskoj naći tirolska kobasica, majoneza, začini, pileća pašteta, kao i deterdženti za suđe određenih proizvođača.

Ministar trgovine i turizma je krajem maja predstavnicima trgovačkih lanaca iznio prijedlog za društveno odgovorno poslovanje, tačnije plasiranje pojedinih proizvoda po nižim cijenama u maloprodajnim objektima u Republici Srpskoj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA